fbpx
Nyomj Entert

Így tette fenntarthatóbbá egy szlovén hotel épületét az OFIS Arhitekti

Az alpesi táj, a helyi kézműves hagyományok és a modern építészet legjavából merített ihletet az OFIS Arhitekti, mialatt a Júliai-Alpok hegyvonulatában található Hotel Bohinj felújításán dolgozott.

A Hotel Bohinj (korábban Hotel Kimpas) festői környezetben, a Triglav Nemzeti Park területén található gleccservájta Bohinj-völgyben fekszik. A felújítás igénye Damian Merlak fiatal befektetőtől érkezett, aki a terület több szállodájának renoválását is céljául tűzte ki. Merlak elképzelései szerint a terület elképesztő természeti adottságaihoz olyan épületek illenek, amelyek felújításánál elsődleges szempont a fenntarthatóság. Ennek szellemében dolgozott az OFIS Arhitekti csapata is, akik az hotel megjelenésének újragondolása mellett új épületelemekkel és korszerűbb szerkezeti megoldásokkal látták el az épületet.

A felújítás során a tervezők az alpesi építészetre jellemző stíluselemek és a modern stílus harmóniáját keresték. Az eredeti épület léptéke és arányai megmaradtak, a főhomlokzat azonban teljes változáson esett át, a fa és a fém kombinációjából létrejött struktúra dominálja a látványt. A szerkezet védelmet biztosít a régióban gyakran előforduló földrengések ellen.

A komplexum szobái mellett annak kávézója és konferenciaterme is megújult, valamint új épületszárnnyal is bővítették azt. Az anyaghasználatot a fa dominálja – több helyen vörösfenyőburkolatot alkalmaztak, melynek mintái és részletei a tájat és a helyi kézműves hagyományokat idézik meg.

A helyi értékek hangsúlyozása a belső térben, valamint a szolgáltatások sorában is megjelenik: helyi vállalkozások és manufaktúrák tervezték és készítették a bútoroktól a kárpitokon át a világításig valamennyi enteriőrelemet, a hotel borbárjában pedig szlovén borászatok italai várják a vendégeket. A hotel wellnessközponttal felszerelt, de a közelben található Bohinj-tó hideg, ám annál tisztább vizében is megmártózhatnak az úszni vágyók.

OFIS Arhitekti | Web | Instagram

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük