Így tette fenntarthatóbbá egy szlovén hotel épületét az OFIS Arhitekti

Így tette fenntarthatóbbá egy szlovén hotel épületét az OFIS Arhitekti

Az alpesi táj, a helyi kézműves hagyományok és a modern építészet legjavából merített ihletet az OFIS Arhitekti, mialatt a Júliai-Alpok hegyvonulatában található Hotel Bohinj felújításán dolgozott.

A Hotel Bohinj (korábban Hotel Kimpas) festői környezetben, a Triglav Nemzeti Park területén található gleccservájta Bohinj-völgyben fekszik. A felújítás igénye Damian Merlak fiatal befektetőtől érkezett, aki a terület több szállodájának renoválását is céljául tűzte ki. Merlak elképzelései szerint a terület elképesztő természeti adottságaihoz olyan épületek illenek, amelyek felújításánál elsődleges szempont a fenntarthatóság. Ennek szellemében dolgozott az OFIS Arhitekti csapata is, akik az hotel megjelenésének újragondolása mellett új épületelemekkel és korszerűbb szerkezeti megoldásokkal látták el az épületet.

A felújítás során a tervezők az alpesi építészetre jellemző stíluselemek és a modern stílus harmóniáját keresték. Az eredeti épület léptéke és arányai megmaradtak, a főhomlokzat azonban teljes változáson esett át, a fa és a fém kombinációjából létrejött struktúra dominálja a látványt. A szerkezet védelmet biztosít a régióban gyakran előforduló földrengések ellen.

A komplexum szobái mellett annak kávézója és konferenciaterme is megújult, valamint új épületszárnnyal is bővítették azt. Az anyaghasználatot a fa dominálja – több helyen vörösfenyőburkolatot alkalmaztak, melynek mintái és részletei a tájat és a helyi kézműves hagyományokat idézik meg.

A helyi értékek hangsúlyozása a belső térben, valamint a szolgáltatások sorában is megjelenik: helyi vállalkozások és manufaktúrák tervezték és készítették a bútoroktól a kárpitokon át a világításig valamennyi enteriőrelemet, a hotel borbárjában pedig szlovén borászatok italai várják a vendégeket. A hotel wellnessközponttal felszerelt, de a közelben található Bohinj-tó hideg, ám annál tisztább vizében is megmártózhatnak az úszni vágyók.

OFIS Arhitekti | Web | Instagram

Forrás: Wallpaper

továbbiak
Különleges termelői manufaktúrák | TOP 5
business

Különleges termelői manufaktúrák | TOP 5

A vidéki élet romantikája sokunk számára vonzó: a tiszta levegő, a természetközeliség és a hasonló, de valamelyest mégis más napok váltakozása egy letűnt kor légkörét idézi. Ami nekünk vágyálom, az másoknak valóság: a termelők privilégiuma nem csupán a termés, hanem egy olyan életvitel is, ami kiveszőben van világunkból. Szerencsére találkozhatunk
Alkalmazott művészek lelkesítő hadművelete
art

Alkalmazott művészek lelkesítő hadművelete

A W.A.S.E. (We Are So Enthusiastic) egy inspirációs zine, pop-up galéria, online ötletarchívum és kreatív közösség, amelyet a nemzetközi sikereknek örvendő magyar-spanyol-orosz kollektíva, a Kinoprvada indított nemrégiben útjára. Danila Kostil, a formáció egyik oszlopos tagja vezetett minket körbe bemutatkozó kiállításukon a budapesti Hybridart Space-ben. Az aktuális tárlat
Ezzel az alkalmazással könnyen kiválaszthatjuk a tökéletes szemüvegfazont
tech

Ezzel az alkalmazással könnyen kiválaszthatjuk a tökéletes szemüvegfazont

A brit szemüvegmárka, a Cubitts olyan alkalmazást fejlesztett, amellyel könnyen megtalálhatjuk az arcformánkhoz illő szemüvegkeretet. Az üzletekben és a webshopokban sincsenek pontos javaslatok a szemüvegek méretét illetően, a vásárlók általában véletlenszerű próbálgatás után döntenek egy-egy fazon mellett, a problémák később, az aktív használat közben ütközhetnek ki. A Cubitts alkalmazása az