Irodatér ipari hangulatban | Kurz architekti

Irodatér ipari hangulatban | Kurz architekti

Nyers elemek, régi és új találkozása indusztriális hangulattal fűszerezve: a Czech Promotion kommunikációs ügynökség a Prágában található Karlín-palota helyiségeibe költözött. Az új enteriőr kialakításáért a cseh Kurz architekti építész stúdió felelt.

A Czech Promotion kommunikációs ügynökség mindössze három hónap alatt kellett, hogy korábbi bázisáról a Karlín-palota felújítatlan tereibe költözzön. A rövid időkorlát nagyban befolyásolta a tervezés és az építés folyamatát, valamint annak koncepcióját. A végeredmény egy esztétikájában figyelemre méltó, egyszerű és funkcionális irodatér.

Az újjáépítés során az építészek a nyers felületekre fektették a hangsúlyt, így az enteriőr két jellegzetes eleme az eredeti öntött mennyezet és a papírcsövekből kialakított térelválasztó, amelyet az ügynökség dolgozói tárolóként is használhatnak.

Az irodai berendezés nagy része antik darabokból áll, amiket felújított fotelekkel és egy helyi bútorgyártó termékeivel társítottak. A tér egyik ikonikus eleme egy tölgyfából készült, kifinomult formavilágú asztal, amely a tárgyalóteremben kapott helyet.

Fotók: Boysplaynice

Kurz architekti | Web | Facebook
Forrás: Linka.News

továbbiak
Fenntartható gyártástechnológiák | Crafts TECH
design

Fenntartható gyártástechnológiák | Crafts TECH

A Distributed Design Platform és Fab Lab Barcelona online követhető Crafts TECH eseménye a craft technológiák innovatív gyártási és üzleti modelljeit mutatja be. Az érdeklődők december 10-11-én kapcsolódhatnak be a Crafts TECH elnevezésű online előadássorozatába. Az esemény fókuszában a digitális gyártásban rejlő lehetőségek és a distributed design szellemisége áll majd.
Művészplakátok lepték el Ferencváros köztereit
east

Művészplakátok lepték el Ferencváros köztereit

Valódi művészplakátokkal találkozhatunk Budapest közterein. A Plakátváros című szabadtéri kiállítás visszahelyezi a plakátot, mint művészeti formát, kifejezőeszközt és technikát eredeti környezetébe és méltó helyére: az utcára. A kortárs plakátokat bemutató szabadtéri kiállítás Ferencváros Önkormányzata, a Magyar Plakát Társaság és az OPLA projekt együttműködésének köszönhetően valósult meg. A szervezők a plakát
Színek és textúrák mesteri játéka | ZAX csokoládé
design

Színek és textúrák mesteri játéka | ZAX csokoládé

A csokoládéról sok mindenre asszociálhatunk. Gondolhatunk rá édes önjutalmazásként vagy kedveskedő ajándékként. Lehet izgalmas alapanyag vagy tökélyre fejlesztett végtermék, tekinthetünk rá kísértésként, vagy – mint a ZAX csokoládémanufaktúra alapítói – beteljesült szenvedélyként. Szöveg: Geiger Bianka Egy falatnyi bonbon tulajdonképpen összetett kompozíció. Az ember meglátja a kínálatot, majd a színek és minták kavalkádjából