Ízesre hangolt címkék | Frootie X Csuth Péter

Ízesre hangolt címkék | Frootie X Csuth Péter

Friss, zamatos, gyümölcsös ízek élénk és vidám hangulatban: Csuth Péter a Frootie elnevezésű, első magyar gyümölcsössör-manufaktúra számára tervezett új címkét.

Csuth Péter munkáira jellemző a folyamatos kísérletezés az új technikákkal, stílusokkal, valamint az igény a fejlődésre, megújulásra. A karantén ideje alatt szeretett volna valami olyat alkotni, amihez mindenki tud kapcsolódni: ekkor született meg az ötlet, hogy Budapest ikonikus helyeihez passzoló sörcímkéket készítsen. A fiktív sörcímkecsalád hamar népszerűvé vált, amelyre a Frootie sörmanufaktúra is felfigyelt és felkereste Pétert, hogy készítse el legújabb termékcsaládja címketerveit.

A tervezés során egy, a megszokott sörcímkéktől elrugaszkodó, vidám hangulat átadása volt a cél kézzel rajzolt, élénk színű illusztrált elemek dominanciájával. A címkéken a jól felismerhető, különböző gyümölcsöket ábrázoló grafikák Péter sajátos, egyedi betűtípusával válnak teljessé.

„A gyümölcsök megrajzolása volt a legnagyobb kihívás és élvezet is egyben, mert bár szeretem az ilyesfajta illusztrációkat, nem nagyon gyakorlom őket. Sok jó illusztrációt látok itt-ott, mindig ki akartam magam próbálni ezen a téren, de valahogy eddig elkerült a rajzolásnak ezen fajtája. A Frootie-címkék esetében szabad kezet kaptam, így kedvemre játszhattam a különböző stílusokkal, míg meg nem találtuk a végleges formákat és színeket” – mondta el Péter.

A Frootie-italok egyelőre áfonyás és mangós ízben kaphatók az INTERSPAR és a Manna ABC üzleteiben. A márka különlegessége, hogy a kisszériás, egyedi gyümölcs-sör párosítások rendhagyó, kézműves eljárással készülnek. A gyümölcsös ízek és a prémium sörök kedvelői számára jó hír, hogy a Frootie termékpalettája hamarosan újabb ízzel is bővülni fog.

Csuth Péter | Web | Facebook | Instagram
Frootie | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Általános iskola | Split, Horvátország
east

Általános iskola | Split, Horvátország

A spliti Žnjan-Pazdigrad Általános Iskola épülete akkor is figyelemre méltó lenne, ha nem rendelkezne teraszos, tengerre néző focipályával. PACE X HYPEANDHYPER sorozatunkban a Fenntartható közösségi építészet kategória befejezéseként most ezt az épületet mutatjuk be. A legmagasabb színvonalú építészettel járult hozzá a közösségi élet megszervezéséhez Split egyik külvárosi kerületében a Žnjan-Pazdigrad
Hirdetőtáblából mobilfertőtlenítő-állomás
news

Hirdetőtáblából mobilfertőtlenítő-állomás

A kézfertőtlenítés talán már mindenki napi rutinjába beépült, de van egy dolog, amiről még mindig hajlamosak vagyunk megfeledkezni: hogy fertőtlenítsük azt az eszközt, amihez a nap folyamán a legsűrűbben nyúlunk, azaz a mobilunkat. Finnországban közösségi megoldást találtak a problémára. A Terveystalo, egy finn gyógyászati termékeket fejlesztő cég az utcákon, bevásárlóközpontokban
Újra kapható a Bang & Olufsen gyönyörű klasszikusa
news

Újra kapható a Bang & Olufsen gyönyörű klasszikusa

A kilencvenes évek után most először árul újra bakelitlejátszót a Bang & Olufsen, ráadásul egy 1972-es modellt újítottak fel. A dán Bang & Olufsen céget 1925-ben alapították, nevük nagyjából azóta jelent egyet a high-end minőségű hangszórókkal. A hatvanas évektől a geometrikus formavilág és az egyszerű kezelőfelület jellemzi minden terméküket, ide értve az