Japán klasszikus és kortárs arca | Nebuta

Japán klasszikus és kortárs arca | Nebuta

Budapest új japán éttermében alapvetően modern designnal találkozunk, de a hagyományok is felütik a fejüket a belső terekben. Az enteriőr az MHdesign, azaz Hábenczius Manna munkáját dícséri.

A japán életérzést sokféleképpen lehet evokálni – a Nyugati téri Nebuta ételbár a letisztult, egyszerű megközelítést választotta. Ehhez igazodott az étterem terét megtervező MHdesign csapata is, amely egy világos, egyszerűen funkcionalista enteriőrt hozott létre.

A legdominánsabb anyag a világos fa, a burkolatok és a bútorok között egyaránt megjelenik. Minden további elem ezzel összhangban van, akár a természetes hatású, vágott palapultra, akár az organikus megjelenésű, homogén burkolatú, marmóleumból készült padlóra gondolunk.

Ez volt a minimalista rész, melyhez társul azért egy kis eklektika is: az emeleten több helyen is színes, klasszikus japán tapéta került a falra, a VIP-termet pedig rizspapír betétű ajtó választja el a vendégtértől. De egyedi hangulatot ad a helynek a faburkolat halpikkelymintája is.

„Összességében egy nagyon kellemes és igazán japán hangulatú, kortárs megjelenítést sikerült kialakítani, ami a rendkívüli japán gasztronómiával kiváló összhangba került.”  MHdesign

MHdesign | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Bátori Zsuzsanna illusztrálta Dan Brown gyerekkönyvét
art

Bátori Zsuzsanna illusztrálta Dan Brown gyerekkönyvét

A többszörös bestseller szerző, Dan Brown egy gyerekkönyvvel debütált, amelyben a történetet az általa komponált zenét kísérik, de nem csupán ezért érdekes a Vad szimfónia: rajzait egy magyar illusztrátor, Bátori Zsuzsanna készítette. Két évvel ezelőtt értesítette Bátori Zsuzsannát az ügynöksége, a londoni Good Illustration Agency azzal a hírrel, hogy a
Szent II. János Pál pápa templom | Robert Gutowski Architects
east

Szent II. János Pál pápa templom | Robert Gutowski Architects

A Páty településén található Szent II. János Pál pápa templom a történeti templomépítészet hagyományait fogalmazza újra. A római katolikus templom megalkotásával Gutowski Robert építészirodáját bízták meg, a tervek megvalósítása a helyi közösség bevonásával zajlott. A Robert Gutowski építészeti iroda által megalkotott templomtér célja a közösségteremtés és az otthonosság érzésének megteremtése.
Rendezd újra az életed! | IKEA
branding

Rendezd újra az életed! | IKEA

Ahogyan egyre több globális vállalat igyekszik megbirkózni a fenntartható jövő érdekében tett vállalásaival, az IKEA is lépésre kényszerült. Bejelentették első, használt bútorokat árusító üzletük megjelenését. A boltot a svéd Eskilstuna város ReTuna nevű, kizárólag second hand árut kínáló üzletközpontjában nyitják meg, de reméljük, hogy sikerének köszönhetően ez a modell épp