Javaslat egy fenntartható városért | KOGAA

Javaslat egy fenntartható városért | KOGAA

A jövő városa Csehországban születik. A Brnótól húsz kilométerre lévő Židlochovicében jövőre egy olyan városrészt hoznak létre, mely társadalmi szempontok figyelembevételével kombinálja a fenntartható és az intelligens technológiákat. A projekt vezetői öt építész stúdió terveit mutatták be, melyek elkészítésében a széndioxid-semlegesség és a víztakarékosság voltak a legfontosabb szempontok. Köztük van a KOGAA stúdió innovatív és zöld városterve is. Mutatjuk!

A cseh építész stúdió olyan koncepcióval állt elő, amely különféle típusú lakásokat kínál fiatal pályakezdőknek, pároknak, fenntartható lakhatást kereső családoknak, aktív életet élő időseknek, de találni többgenerációs családi házat is a tervek között. Vannak olyan épületek, melyeket különböző célokra lehet felhasználni: ilyenek az úgynevezett SO-HO házak, melyek lakásként vagy irodaként is szolgálnak. Az épületek egytől egyig passzív házak, az energiát a tetőkön lévő napelemek adják. Ezen túl nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a városrészben megjelenjen a biológiai sokféleség és a lehető legtöbb minőségi zöldfelületet alakítsák ki, ezzel is élhetőbb körülményeket teremtve.

Forrás: Chytrá Líchy, KOGAA

továbbiak
Kelet-Európa legmenőbb lámpái | TOP 5
design

Kelet-Európa legmenőbb lámpái | TOP 5

Legyen szó bármilyen dekoratív enteriőrről, fény nélkül nem tud életre kelni a tér. Természetesen nekünk is létszükségletünk a jó minőségű világítás, ezáltal a lámpa otthonunk egyik legfontosabb eleme. Van aki, szereti ha az meghúzza magát környezetében és végzi a dolgát, mások rajonganak a feltűnő és extra darabokért. De a lényeg
Holnap startol a Zlin Design Week!
east

Holnap startol a Zlin Design Week!

Cseh barátaink gőzerővel készülnek a pénteken induló designeseményre: bár a rendezvény online formában valósul meg, izgalmas és színes programokból most sem lesz hiány. Kiállítások, divatbemutató, előadások, koncertek várják a designra éhes érdeklődőket az idei Zlin Design Week eseményen. Ahogy a világ számos rendezvényszervező csapatának, úgy a cseheknek is az online
Lelassulást és józanságot képviselni | Megjelent a VUUV Works legújabb kollekciója
design

Lelassulást és józanságot képviselni | Megjelent a VUUV Works legújabb kollekciója

A tradíció szerint májusfát nemcsak a szerelmesek, hanem az újjászülető természet és a gazdag termés tiszteletére is állítottak. A VUUV Works legújabb tárgyai is ebből az alapvető örömből inspirálódnak: a kollekció darabjai a tavasz beköszöntét, az összetartozás, a tudatosság, a szeretet, valamint a közös alkotás örömét és az optimizmust szimbolizálják.