Jótékonysági árveréssel ünnepel a tízéves Utcáról Lakásba! Egyesület

Jótékonysági árveréssel ünnepel a tízéves Utcáról Lakásba! Egyesület

Egyszerre két árverést is bonyolít a születésnapja alkalmából a hajléktalanokat segítő szervezet, melyekre számtalan magyar művész ajánlotta fel saját alkotását vagy személyes tárgyait.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület immár tíz éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb ember számára legyen természetes, hogy biztonságos és önálló otthonban lakik. Véleményük szerint a tömegszállók nem biztosítanak megfelelő körülményeket ahhoz, hogy innen később a hajléktalanok visszailleszkedhessenek a társadalomba. Szociálisbérlakás-hálózatot és lakásügynökséget is működtetnek, ma már több mint 100 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek segítenek. Nemcsak a lakhatásra fordítanak figyelmet, a munkakeresésben is támogatást nyújtanak, valamint segítő csoportokat működtetnek.

Május 13-án két aukciót is rendeznek a FUGA Budapesti Építészeti Központban, amelyből befolyt összeget az egyesület hajléktalan emberek megsegítésére fordítja. A Könyvhajlék és Otthonmesék elnevezésű árverésekre neves magyar művészek ajánlották fel műalkotásaikat vagy épp számukra sokat jelentő személyes tárgyaikat. Az Otthonmesék Aukció gyűjteménye egy illusztrátor és egy író páros egymást inspiráló alkotásaiból áll. A Könyvhajlék Aukcióra felajánló művészek között van többek közt Bukta Imre, Nádler István, Nádasdy Ádám, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina is. A különleges adományok egyike Várady Szabolcs Petri György által dedikált verseskötete, valamint Erdős Virág tíz éve megjelent kötetének teljes, kézzel írott változata is. Ez utóbbit a költő kifejezetten erre az alkalomra készítette el. Az Otthonmesék műveire május 12-én este 22 óráig lehet licitálni online az egyesület weboldalán, a Könyvhajlék tárgyait pedig élőben árverezik majd el május 13-án a FUGA-ban.

Dániel András illusztrációja Miklya Zsolt szövegéhez

Forrás: Utcáról Lakásba! Egyesület
Nyitókép: Bukta Imre, Öreg rocker pillangóval, 2023

továbbiak
Vándorúton, hazafelé – Iszkor
lifestyle

Vándorúton, hazafelé – Iszkor

Az ember sosem tudja meghazudtolni a gyökereit. Azt gondolom, sok haszna van annak, ha az ember felveszi a hétmérföldes csizmáját, világot lát, sok hasznos és érdekes dolgot gyűjt a tarisznyájába, de előbb vagy utóbb, megszólal a múlt. El kell menni, hogy tudjon hiányozni, ami egyébként megszokott. Hogy honvágyunk legyen, és
Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban
strategy

Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban

A XXI. század kétségtelenül új megvilágításba helyezte a vallás témakörét: míg néhány évtizeddel ezelőtt keresztény körökben magától értetődő volt a hagyomány folytatása, addig a mostani fiatalság nagyobb elánnal kérdőjelezi meg a vallásosság, azon belül a kereszténység fontosságát, nem is beszélve az egyházi intézmények morális feddhetetlenségéről. Ez alól Lengyelország sem kivétel:
Bemutatás előtt az új Skoda Superb
design

Bemutatás előtt az új Skoda Superb

A Skoda Superb negyedik generációját 2023 őszén mutatják be, ami egybeesik az eredeti megjelenésének kilencvenedik évfordulójával. A cseh autógyártó egy új teaser videóban a Superb összes korábbi változatát a közelgő modell köré gyűjtötte, amely viszont egyelőre titokban marad. A felvétel egy héttel azután érkezett, hogy a Skoda megmutatta a Superb