fbpx
Nyomj Entert

Kabinhotel a vulkánok, hegyek és gleccserek küszöbén

A chilei Puerto Natalesben, egy völgy tetején található ez a hat faház, melyek hotelként működnek AKA Patagonia néven. Az épületegyüttes sziluettje a távolban lévő sziklás hegyeket és vulkánokat tükrözi. Pablo Larroulet építész a kabinhotelt „a földből kiemelkedő és a természet részévé váló építészetként” emlegeti.

Larroulet a kabinokat úgy tervezte meg, hogy azokból panorámás kilátás nyíljon a dél-patagóniai tájra, és elhelyezkedésük révén a lehető legtöbb természetes napfény érje őket. A padlótól a mennyezetig érő ablakok pedig a völgy síkságára és a mögötte lévő hegyi szurdokra néznek.

A környező táj védelmének érdekében az egyes faházak cölöpökre telepített, előre gyártott modulokból épültek. Azok külsejét őshonos lenga fa borítja, ami ellenáll a különböző időjárási körülményeknek, és idővel fokozatosan szép patinát kapnak. A faburkolat a kabinok belső terében is folytatódik, ahol csak a legszükségesebb, praktikus bútorok kaptak helyet. A főzés és étkezés színteréül pedig egy különálló közösségi tér szolgál.


Forrás: TheSpaces

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük