Káprázatos lépcsőházak | TOP 5

Káprázatos lépcsőházak | TOP 5

Van valami misztikus és rejtélyes a magasba tornyosuló csigalépcsőkben: hova vezetnek? Milyen magasra visznek? Építészeti megoldásaik izgalmas és kérdésekkel teli terepet jelentenek. Vannak lépcsőházak, melyek bebizonyítják, hogy érdemes a lift használata helyett ezeket a rejtélyekkel teli lépcsőket felfedezni: mi a legizgalmasabbakat hoztuk el közülük Kelet-Európából.

Nebotičnik | Ljubljana, Szlovénia

Az 1933-ban befejezett felhőkarcolóban ízléses art deco csigalépcsők vezetnek minket a magasba. Az épület Szlovénia első felhőkarcolója és jelenlegi hatodik legmagasabb épülete – emellett Ljubljana egyik leginkább földrengésbiztos háza is.

Fotók: Tom Mrazek, Andrej Trnkoczy

Csigalépcső egy modern irodaházban | Poznań, Lengyelország

A lengyel Okrąglak 1948-1954 között épült Marek Leyman kiváló lengyel építész tervei alapján. Az irodaház a lengyel modernizmus gyöngyszeme és Poznań egyik szimbóluma, lépcsőháza pedig szédítő és magával ragadó.

Fotók: Przemysław Krzyszczuk, MateoPoznań

Barokk csigalépcső a Melki Apátságban | Melk, Ausztria

Az apátság az osztrák barokk legnagyobb ilyen jellegű épülete, ehhez hűen csigalépcsője is óriási hatást gyakorol pompás színeivel. A látványos lépcsőn keresztül jutunk fel a templomba.

Fotók: Hallie Jo, Tóth István

Dunapark házak | Budapest, Magyarország

Hofstätter Béla és Domány Ferenc építészpáros a bérházak megújítói és a modern építészet számos meghatározó építményének alkotói. Az ő nevükhöz kötődik a Dunapark-ház és az ahhoz tartozó felejthetetlen, égszínkék burkolatú lépcsőház is. Az 1935-36 között épült, több szempontból is különleges, forradalmi lakóház teljes mértékben meghaladta korát, lépcsőháza a mai napig is valóban egyedi.

Fotó: Major Kata

Smaragd lépcsőház | Lengyelország

Ez a lengyel épület is illik az élénk és szokatlan színű lépcsőházak listájára, ugyanis itt valóban az egész lépcsőházat ez a karakteres zöld szín borítja – mind a falakat, mind a romantikus hangulatú kovácsoltvas korlátot.

Fotók: Ricardo Liberato, Jan Ronald Crans
továbbiak
Így készült a Tangens bútorcsalád | Rotte Kft. x Kele Sára
business

Így készült a Tangens bútorcsalád | Rotte Kft. x Kele Sára

A Rotte Kft. családi vállalkozásként indult 1996-ban, azóta többször is sikerült szintet lépniük: ma már öt gyáregységgel üzemelnek és évi negyvenmillió eurós forgalmat bonyolítanak. A menedzserek, a mérnökök és a gyártó csapat munkájához Kele Sára formatervező is csatlakozott. A Magyar Divat & Design Ügynökség által életre hívott design LAB program keretén
Pingpongasztal a sport, a design és a művészet határán | IMPATIA
design

Pingpongasztal a sport, a design és a művészet határán | IMPATIA

Az IMPATIA Lungolinea kollekciója új szintre emeli a pingpongozás élményét: a designobjektum és a műtárgy határán mozgó üvegasztalokat nem kell többé a pincében rejtegetni! Az exkluzív pingpongasztalokat az Adriano design tervezte, négyféle verzióban elérhetők: az alapmodell Lungolinea Classic mellett az aranyozott Lungolinea Gold, a bőrrel bevont Lungolinea Leather és a
Megelevenedik a Gazdálkodj okosan világa | DAIGE
divat

Megelevenedik a Gazdálkodj okosan világa | DAIGE

A 2013 óta működő hazai divatmárkának, a DAIGE-nek védjegye a kulturális referenciák újraértelmezése és a vintage elemek frissé varázsolása. Legújabb pólójukon a mindenki által ismert retró társasjáték, a Gazdálkodj okosan vizuálja kel életre a márka hangulatára alakítva. Az eredeti játék enteriőrjét a jogtulajdonos Minerva Kiadó hozzájárulásával korszerűsítették: a pingpongasztalt jógaszőnyegre,