Karantén vonalkódok

Karantén vonalkódok

A nagy bezártság közepette egy igényes reflexióra lettem figyelmes. A barcelonai RETOKA . egy rendkívül ötletes plakátsorozattal reagált a karantén helyzetre.

A COVID-19 járvány okán karanténban töltött napok alatt vettünk egy mély lélegzetet és úgy döntöttünk, hogy készítünk egy, a mostani helyzetben leggyakrabban használt szavak és hashtagek által ihletett posztersorozatot.

A vonalakat a szavakból álló vonalkódokkal húztuk meg. A kódokat a Code-39 ASCII kódrendszer alapján hoztuk létre. Mi ezzel szeretnénk hozzájárulni a reménykeltéshez, együttműködéshez, szolidaritáshoz, küzdelemhez, ellenálláshoz és így szeretnénk leróni tiszteletünket az egészségügyben dolgozó hősök előtt. Mindent meg kell tennünk a járvány terjedésének lelassítása érdekében, csak így nyerhetjük meg a csatát.
A RETOKA . formáció: Zara Castellanos, Toni López

A vonalkódok működési elve szerint nem a fekete, hanem a köztük lévő fehér vonalak a fontosak: a leolvasó a róluk visszaverődő fényt dolgozza fel. A különböző vastagságú fehér vonalak teszik lehetővé, hogy minden karaktert, így a számokat és a betűket is megtudjunk jeleníteni ezen a „nyelven”.

Az alkotók a jelen helyzetben leggyakrabban használt kifejezéseknek megfeleltethető vonakodókat jelenítették meg a posztereken.

RETOKA . | Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
CEE_RO | Yukka streetwear
divat

CEE_RO | Yukka streetwear

Nem szabnak maguknak határt az inspirációban, az általuk megteremtett forma- és vizuális világ egyedi és mégis egységes. A Yukka öltözék sportos és kényelmes, ötvözi az utcai viseletet a klasszikus formákkal, amelyet az izgalmas anyaghasználat, textúrák és minták tesznek különlegessé. Szabó Árvácska és Henter Apor alkotópárossal, a Yukka alapítóival beszélgettünk. A
Negatív tér
art

Negatív tér

„Állok a város közepén, az idő elengedte a kezem, vagy én az övét, nem tudom. Csend van, napsütés. Ez a két dolog egy nagyvárosban igen-igen szokatlan. A munka új értelmet nyer. A tréning nadrág, a pizsama és a  farmergatya egy és ugyanaz. Vagyis hibrid. Mindegyikben lehet mindent csinálni, legyen az
Archition | építészeti vizuál egy kicsit másképp
architecture

Archition | építészeti vizuál egy kicsit másképp

Hosszú snittek, megnyugtató geometria, érdekes tükröződések és nem utolsó sorban klassz zene – statikusság mozgásban. Jaksa Bálint és Kriston Csaba közös projektje, az Archition új megvilágításba helyezi az építészeti témájú filmezést. Jaksa Bálint [http://balintjaksa.com/] régi álma volt, hogy a munkájából fakadóan, napi szinten fotózott épületeket végre mozgóképekben is megörökítse.