Kaszanyi Nóra | Gaia Display

Kaszanyi Nóra | Gaia Display

Erőteljes, magas kontrasztú, mégis feminin jegyeket hordozó, talp nélküli betűtípus, nem túl szokványos elemekkel társítva.  Mutatjuk a Gaia Display betűtípust!

A tervezőgrafikusként dolgozó Kaszanyi Nóra betűk iránti szeretete magától értetődő; miután belekóstolt a betűtervezés alapjaiba, rájött, hogy szeretné kipróbálni magát ezen a területen is. A display betűk jellegzetessége, hogy karakteresebb formajegyekkel rendelkeznek, így általában nagyobb méretben, címként, fejlécekben vagy rövidebb szövegegységekben használatosak, több teret engedve a kísérletezésre. „A modern elegancia vizuális kifejezése áll hozzám a legközelebb, ezt szeretem játékosabb elemekkel vegyíteni” – mondta el nekünk Nóra, és ezzel a mondattal kiválóan leírta a betűk karakterét is.

A betűkészlet kidolgozása az „a” betű skiccelésével kezdődött. Ezt később hajszálvékony vonalakkal és erős formákkal egészítette ki.

„Ha ki kellene választanom azt a karaktert, amelyik formailag a legjobban bemutatja a betűtípust, egyértelműen az a betűt választanám. Ezt tekintem a legdominánsabb elemnek, amelyből végül az összes karakter kibontakozott” – emelte ki Nóra.

A női vonásokkal rendelkező betűtípus végül a Gaia (a görög mitológiában a Föld istennője) elnevezést kapta, amely hűen tükrözi formavilágának jellegzetességét.

További érdekesség, hogy a Gaia Display betűkészlet eredetileg Nóra kötöttségekkel teli, alkalmazott grafikai megrendeléseinek ellensúlyozására, egyfajta öncélú projektként jött létre, de elég hamar komolyabb irányt vett. Miután a Femme type tipográfiai platform is felfigyelt rá, a karantén ideje alatti bezártságot kihasználva a tervező a betűtípus tökéletesítésére fektette a hangsúlyt.

Ha nektek is kedvetek támadt kipróbálni, a Gaia betűtípust Nóra weboldalán tudjátok beszerezni.

Kaszanyi Nóra | Web | Facebook | Instagram | Behance


Kaszanyi Nóra leginkább arculatok, kiadványok, online vizuális felületek és csomagolások tervezésével foglalkozik. Munkáira jellemző az alkalmazott grafika és saját művészi önkifejezésének ötvözése. Kiemelt projektjei közé tartozik a tacTiles, egy vakok számára készült edukációs segédeszköz, valamint az Armel Opera Festival zenei kötet, vagy a SUPERJUICE gyümölcslé számára tervezett arculat.

továbbiak
Budapest by Labrosse | Budai Postapalota
digitális

Budapest by Labrosse | Budai Postapalota

Kilenc óra tizenhét. „Reszkessetek, betörők!”-szerű rohanás – eszelős késésben a komplett lakosság. Nyakigláb krokodil két lábon veszi az akadályt, miközben farkas-könnyekben fürdenek gyorsan a katicák. Óriáspók, még szerencse. De várj! A tetőről valaki az égbe kiállt: „Emeletnyi gyomorégés a másodikon!” A bibi a konstans kávé-cigi maraton. A sarkon még kapaszkodik
Elindult a HYPE webshop!
art

Elindult a HYPE webshop!

Mentősök, futárok, buszvezetők, bolti eladók – csak néhányan azok közül, akik az elmúlt néhány hónapban megkérdőjelezhetetlenül hétköznapi hősökké váltak. Velük indítjuk a HYPE webshopját, amelyben elsőként egyedi plakátokkal találkozhattok. Nézd meg a teljes kollekciót és legyél Te is hős! A HYPEANDHYPER különleges plakátsorozattal tiszteleg a hétköznapok hősei előtt. Most induló webshopunkban
Óriás ponyvákkal lassítják a gleccserek olvadását az Alpokban
egyéb

Óriás ponyvákkal lassítják a gleccserek olvadását az Alpokban

Christo tájinstallációit idézi az a természetvédelmi akció, melyet már sokadik éve alkalmaznak az Alpok legrégebbi gleccserén. Bár mindent megtesznek, így sem garantált, hogy a Rhone-gleccser hosszú életű lesz. A svájci Furka-hágó térségében fekvő Gletsch falu fölött elhelyezkedő Rhone-gleccserhez 150 éve érkeznek a turisták, miután egy helyi család 100 méteres alagutat