Kedvenc helyek #4 │ Gollob Lilla

Kedvenc helyek #4 │ Gollob Lilla

A Népsziget autentikus, vadregényes és nagyon szerethető – hogy mennyire, arról szerkesztőségünk tagja, Gollob Lilla mesél. Ismerd meg a Kabin-t!

Hogyan mutatnád be a Kabint?

A frekventált belvárosi helyektől távolabb eső Kabin a Népszigeten elsőként megjelent kutya-, bicikli- és családbarát, vízparti kiülős placc. A helyhez tartozó kétszemélyes kabinokat kedved szerint mozgathatod a homokos parton attól függően, hogy éppen egy négyszemközti beszélgetésre vágysz vagy nagyobb társasággal érkeztél. Sok a zöld, közel a víz és gyönyörűek a naplementék!

Miért ez a kedvenc helyed?

Újpesten nőttem fel, így gyerekként sok időt töltöttem a Népszigeten és rengeteget bicikliztem az Északi összekötő hídon. Felnőve aztán sokáig szívfájdalmam volt, hogy itt, a külvárosban nincsenek igazán hangulatos vendéglátóhelyek, ezért mindig a belvárosban vagy Budán találkoztunk a barátaimmal.

Aztán 2017-ben megnyílt Kabin és teljesen felrázta a környéket, majd évről évre egyre több étterem és bár költözött mellé, pezsgő nappali és éjszakai élet alakult ki. Bár már egy kerülettel beljebb költöztem, így is óriási élmény számomra, hogy végre  nem én érkezem valahova a legtávolabbról, hanem pikk-pakk átsuhanok a Népszigetre biciklivel.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

Bár bevallom, legtöbb esetben egy repoharas csapolt sörre ülünk ki, a konyhájuk is isteni. A húsmentes kecskesajtburger a kedvencem, amit lepényben tálalnak nachos-szal és házi szósszal. Külön öröm az is, amikor koncertekbe csöppenünk, idén nyáron pedig egy szabadtéri moziestet is mindenképpen szeretnék elcsípni náluk.

Kabin

Cím: 1044 Budapest, Zsilip utca (könnyen megközelíthető Újpest-Városkapu metrómegállótól biciklivel vagy tíz perc sétával)

Fotók: Rácmolnár Milán

továbbiak
Köszi, korona! – 5. rész | wonderLAB
business

Köszi, korona! – 5. rész | wonderLAB

Marillai Évi sokáig elhessegette a webshop nyitásának még a gondolatát is. Majd jött a vírus, és mindössze három hét alatt felállt az új rendszer. A Veres Pálné utcában található wonderLAB concept store immár kilenc éve stabil helyet foglal el a stílusos kiegészítőkre vadászó vásárlók szívében, most már online is. Évi
Templomból a tésztaboltba | Borsa Aliz X Buono!
branding

Templomból a tésztaboltba | Borsa Aliz X Buono!

A világ legjobbjaiként díjazott olívaolajak, balzsamecetek, különféle olajbogyók, sóban eltett kapribogyók, igazi olasz szemes kávék és sok más klasszikus olasz alapanyag – a Buono! olívaolaj- és tésztaszaküzlet apró boltja Olaszország egy kis szeletét hozza el a Teréz körútra. Az élelmiszerbolt arculatát is az olasz kultúra inspirálta, kialakításáért pedig Borsa Aliz tervezőgrafikus
Luxus hangélmény | Meze Audio Empyrean
tech

Luxus hangélmény | Meze Audio Empyrean

A Meze Audiót 2011-ben alapították Nagybányán, Romániában. A márka a munkát kísérletezéssel és kutatással kezdte, technikai megoldásokat keresve a fejhallgató által nyújtható tökéletes hangzásra és érzetre. A kitartó munka mellett egy valamiben biztosak voltak: különleges termékeket szeretnének készíteni, amelyekben élet van és személyiség. A Meze Audio nem akar beállni a