Kevesebb mint két hét alatt készítettek építész hallgatók madárlest Poznańban

Kevesebb mint két hét alatt készítettek építész hallgatók madárlest Poznańban

A Mood for Wood nemzetközi design workshop 2021-es poznańi eseményén lengyel, német és lett építészhallgatók terveztek madárlest a lengyel városban található Browarny-tó partjára. A létrejött építmény anyagában, formavilágában és funkciójában is tökéletesen illik környezetébe. Mutatjuk!

Poznan városában, azon belül is az egykori sörfőzdéjéről híres Kobylepole térségben található a Browarny-tó. A part fajokban gazdag növényvilága ideális fészkelőterepet jelent számos madárfajnak: többek között a csonttollú, az egerészölyv, a karvaly, a különböző bagoly- és récefélék is gyakori látogatói a területnek.

A Mood for Wood nemzetközi design workshop 2021-ben ezt a helyet választotta az egyik célpontnak, ahová a fiatal tervezők praktizáló designstúdiók segítségével olyan köztéri installációt tervezhettek, amely hidat képez az élővilág és az emberek, az érintetlen természet és az urbanisztikai beavatkozások között. A tizenegy napos workshop végére egy, formavilágában és funkciójában is különleges madárles készült el a Browarny-tó partján, melynek tervezését a lett NOMAD architects stúdió mentorálta.

A többszöri terepszemlét és a fő szempontok meghatározását követően a workshop negyedik napján bemutatták az első terveket egy helyi madarásznak és erdészetvezetőnek, majd az engedélyük után finomhangolták a végső koncepciót. A NOMAD architects elmondása szerint a fő elemek egy poznani asztalosműhelyben készültek, onnan kerültek a helyszínre, ahol már csak az összeszerelésükkel és rögzítésükkel kellett foglalkozni.

Az építmény követi a madárlesekre jellemző szintezett megoldást, ennek ellenére mégsem kelti a magaslati pont érzetét, finoman igazodik a tóparti nádas szintjéhez. Az installáció egyaránt működik madárlesként, esővédett helyként és rekreációs pontként, mindemellett edukációs célokat is ellát. A madárszárnyakat idéző felső szintet valójában a funkció formálta: olyan megoldást szerettek volna a tervezők, amely egyidejűleg működik az alsó szintet fedő tetőként, és ülőalkalmatosságként is a megpihenni vágyók számára. Emellett az építményt a térség leggyakoribb madárfajainak sziluettjével és QR-kóddal is ellátták, amin keresztül még több információt megtudhatunk az egyes fajokról.

Építészhallgatók: Maria Pawłowa, Wojciech Smyczek, Michał Teodorczyk, Tobiasz Obrębski, Johannes Koenig,Luna Gosebruch, Miryana Petrova, Yannick Möbiu, Dārta Anda Šenberga, Liene Sondore, Ada Kocieniewska

Fotók: Dawid Majewski (makettfotó: Wojtek Smyczek, Michał Teodorczyk, Tobiasz Obrębski)

NOMAD architects | Web | Facebook | Instagram
Mood for Wood | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Vezesd tudatosan a konyhád és légy a table design nagymestere! | Piqniq pakk – 5. rész
community

Vezesd tudatosan a konyhád és légy a table design nagymestere! | Piqniq pakk – 5. rész

Hogyan épül a vállalati hírnév és a munkáltatói márka egy nagymúltú sörgyár falai között? Milyen taktikát kövessen egy gasztrovállalkozás, hogy megtartsa a kollégákat? Ha pedig te is tudatosabb szeretnél lenni odahaza a konyhában, tervezd meg a menüt és dönts szezonális hozzávalók mellett. És ha már szezonalitás: ne csak az alapanyagokat
A mexikói hotel, amit a sivatagi szél formált
architecture

A mexikói hotel, amit a sivatagi szél formált

A mexikói Todos Santos városában épült brutalista beton hotel a sivatagi környezet természetes mozgása előtt tiszteleg: formái a szél által természetesen formált topográfiát és útvonalakat testesítik meg. „A sivatag az állandó változás földje. A szelek és az évszakok formálják át, egyetlen széllökéssel átalakítva a hullámzásait, domborzatát, hasadékait, az egész megjelenését.
Legújabb álomautó, a turbótöltéses Porsche
design

Legújabb álomautó, a turbótöltéses Porsche

Az 1989 és 1994 közötti Porsche 911-esek felújításáról és újragondolásáról ismert kaliforniai luxusmárka, a Singer bemutatta az első utcai, turbótöltős Porsche 911-est. A “wolf blue” színű, klasszikus formavilágú autó hátsó sárvédőn található cápauszonya szívónyílásként lett újragondolva: hideg levegőt juttat a motortérbe, optimalizálva az égési és hűtési teljesítményt. A 70-es évek