Vezesd tudatosan a konyhád és légy a table design nagymestere! | Piqniq pakk – 5. rész

Vezesd tudatosan a konyhád és légy a table design nagymestere! | Piqniq pakk – 5. rész

Hogyan épül a vállalati hírnév és a munkáltatói márka egy nagymúltú sörgyár falai között? Milyen taktikát kövessen egy gasztrovállalkozás, hogy megtartsa a kollégákat? Ha pedig te is tudatosabb szeretnél lenni odahaza a konyhában, tervezd meg a menüt és dönts szezonális hozzávalók mellett. És ha már szezonalitás: ne csak az alapanyagokat válaszd ki az évszaknak megfelelően, hanem az asztalra kerülő készletet, kiegészítőket is. Elsőosztályú tippek és hasznos tanácsok a Piqniq pakk aktuális epizódjában!

VIDEO: Fenntartható háztartás: Tudatos konyhavezetés a hétköznapokban Böröcz Zsófival

Kis lépések vezetnek a tudatos fogyasztáshoz, néhány apró odafigyelés hamar a mindennapok rutinjává válhat. A fenntartható konyha a beszerzéssel kezdődik: fontos a menü megtervezése, bevásárlólista készítése és szezonális alapanyagok előtérbe helyezése. Böröcz Zsófi tippeket ad arra, hogy bizonyos élelmiszerhulladéknak tekintett részeket hogyan használhatunk fel egyszerű ételek készítésére ahelyett, hogy a szemétben végeznék.

A videót regisztráció és bejelentkezés után tudod megnézni.
Legyél Te is Piqniq Pro!
– ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

PATRONOK: Munkáltatói márkaépítés a Dreherrel: Employer branding 170 év tapasztalattal

A munkáltatói márkaépítés, azaz employer branding ma már a sikeres cégvezetés kulcsfontosságú eleme. A munkavállalói tudás mérhető értéket képvisel egy vállalkozás életében, de nem elég becsábítani a jó munkaerőt, meg is kell tartani azt.

A Dreher 170 éves múltra tekint vissza, amely idő alatt komoly energiát fektettek a működési kultúra- és munkáltatói márkaépítésbe is, hogy ne „csak egy” munkahely legyenek, hanem olyan közösség, ahova jó tartozni.

Kreiter Éva, a Dreher Sörgyárak HR igazgatója és Szabó Ibolya, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatokért felelős vezetője egy 15 fős workshop keretein belül mesél a vállalati hírnév és a munkáltatói márka építésének fontosságáról, illetve arról, hogy milyen módszerekkel lehet egy vonzó munkahely imázsát kialakítani, a leendő és már meglévő munkavállalók felé azt hatékonyan kommunikálni. Az előadást a Dreher múzeum- és gyárlátogatás koronázza meg.

Hogyan tartsd meg a dolgozóidat? Vezetői motivációs előadás az Eisbergtől, gyárlátogatással kiegészítve

A dolgozói fluktuáció egyre nyomasztóbbá válik a vezetők számára és nehéz új szakembereket találni a pangó munkaerőpiacon. Így ahelyett, hogy álláshirdetések megfogalmazásával töltenéd a mindennapjaidat, ideje új taktikát bevetni: tartsd meg a dolgozóidat!

– Hogyan motiváld a dolgozókat?
– Mivel érd el az alacsony fluktuációt?
– Mi a lean folyamatfejlesztési módszertan? Milyen eredményeket tud felmutatni?
– Mitől működik egy ötletláda?
– Mi a vezetők felelőssége?

Mit tanulhatunk Csíkszentmihályi Mihálytól, a felfedező Shackleton-tól, Sándor Tamás vezérőrnagytól, Fischer Iván karmestertől?

Gazsi Zoltán ügyvezető motivációs előadásában ezekre a kérdésekre ad választ a 20 kiválasztott cég vezetői részére. A kerekasztal beszélgetés során bemutatja az Eisbergnél működtetett módszertanokat, melynek eredménye a konyhakész saláták magas minősége az egyre hektikusabbá váló időjárás ellenére. Az előadás megkoronázásaképpen egy izgalmas utazásra invitálja vendégeit az Eisberg gyáli gyárába.

Egy biztos: az évről évre elért, 95% feletti audit eredmények erősen összefüggenek a 85%-ot közelítő dolgozói elkötelezettségi számokkal.

HOW-TO: Table design alapelvek: 6 tipp az esztétikus otthoni terítéshez

Nemcsak akkor jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek: az asztali örömöket legalább ennyire fokozza, ha esztétikus tálalás és hangulatos fények mellett élvezi őket az ember. Filep Kata foodstylist tippjeivel otthon is könnyedén harmóniába hozhatod a terítékeidet. Table design alapelveket mutatunk.

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram


Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
A mexikói hotel, amit a sivatagi szél formált
architecture

A mexikói hotel, amit a sivatagi szél formált

A mexikói Todos Santos városában épült brutalista beton hotel a sivatagi környezet természetes mozgása előtt tiszteleg: formái a szél által természetesen formált topográfiát és útvonalakat testesítik meg. „A sivatag az állandó változás földje. A szelek és az évszakok formálják át, egyetlen széllökéssel átalakítva a hullámzásait, domborzatát, hasadékait, az egész megjelenését.
Legújabb álomautó, a turbótöltéses Porsche
design

Legújabb álomautó, a turbótöltéses Porsche

Az 1989 és 1994 közötti Porsche 911-esek felújításáról és újragondolásáról ismert kaliforniai luxusmárka, a Singer bemutatta az első utcai, turbótöltős Porsche 911-est. A “wolf blue” színű, klasszikus formavilágú autó hátsó sárvédőn található cápauszonya szívónyílásként lett újragondolva: hideg levegőt juttat a motortérbe, optimalizálva az égési és hűtési teljesítményt. A 70-es évek
Mi újság, fiatalság? | Ifjúság a pandémia idején
east

Mi újság, fiatalság? | Ifjúság a pandémia idején

A koronavírus-járvány egyik fő érintettjei a fiatalok voltak, akik az egyetemi padok mögül a hálószobájukba szorultak vissza, elvesztve közösségeiket. Milyen állapotban van a magyar és a régiós ifjúság? Mérhető-e egyáltalán a K-generáció viselkedésmintázata? Ezekre kerestük a választ a budapesti Ifjúságkutató Intézet rendezvényén. Tudósításunk. „Az ifjúságkutatás olyan, mint az intelligenciatesztek: tudjuk,