Granola designer-tálkából | Lakatos Ábel x Hester's Life

Granola designer-tálkából | Lakatos Ábel x Hester's Life

Az ország kedvenc granoláját mostantól az egyik kedvenc keramikusunk áltak megálmodott müzlistálból ehetjük reggelire. Debütál a Hester’s Life és Lakatos Ábel kollaborációjából született kerámia.

Az egészséges, mindenmentes granoláiról ismert Hester’s Life-ról eddig is tudtuk, hogy a tartalom mellett a formára is odafigyel. Erre bizonyíték az is, hogy 2017-ben a legjobb csomagolás díját nyerték el a PAKK designversenyen. Bár az első mindig a tartalom lesz, Porkoláb Eszter és Kráml Dávid továbbra is nagy hangsúlyt fektet a designra. Miután több megkeresés is érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy milyen jó lenne egy saját, Hester’s müzlistálból fogyasztani a reggelit, úgy döntöttek, megalkotják a termékeik esztétikájához is passzoló tálat, ehhez pedig Lakatos Ábel kerámiaművész segítségét kérték. Az együttműködésről Ábel mesélt.

„A Polli kollekció első darabja – akkor még Polyunomi néven – még 2011-ben készült. A csészét, majd később az egész készletet egy japán művésztelepen tapasztalt, letisztult távol-keleti tárgykultúra, a mázatlan porcelán izgalmas felülete, és a kilencvenes évek videójátékainak kezdetleges, low-poly grafikája inspirálta. Arra törekedtem, hogy a tárgyak magukon hordozzák a tradicionális porcelánkészítés kézműves jellegét, ugyanakkor modern és funkcionális darabok legyenek. A készlet első példányai a Nemzetközi Kerámia Stúdió méltán híres és Európában egyedülálló kortárs gyűjteményébe kerültek, még a legelső prototípus csésze a zsűri különdíjában részesült a 2014-es Drink This! Cup Show-n és az amerikai Lorton Arts Center-ben van. A színes kollekció és az újabb elemekkel való készletbővítés ötlete pont azelőtt született, amikor a Hester’s megkeresett, ezért nagyon örültem, hogy együtt dolgozunk majd egy granolástál kifejlesztésén.”

A designtálak színezett nemesporcelán és átlátszó károsanyagmentes máz felhasználásával készült. Formájában és méretében teljesen egyedi a termék, melyet kifejezetten a Hester’s Life granola-adagjaihoz igazított Ábel, Eszter és Dávid segítségével. „Külön öröm volt számomra, hogy egy magyar céggel dolgozhattam együtt. A Hester’s Life egy igazán lendületes és fiatalos csapat, akik nyitottak voltak az ötleteimre.” – mondta el Ábel a közös munkáról. A környezettudatos alkotásról feltett kérdésre pedig így válaszolt:

Én abban hiszek, hogy az eldobható dolgok valódi alternatívái olyan tárgyak, amelyek igazán örömet okoznak tulajdonosuknak. Mindenki emlékszik még a több generációt kiszolgáló porcelánokra a nagymama vitrinjéből. Ezekbe beleivódott az azt használó családtagok szeretete és a közösen eltöltött idő hangulata. Remélem, a Hester’s tálakból is ugyanolyan vidáman reggeliznek majd dédunokáink, mint ahogy mi.

Hester’s Life | Web | Facebook | Instagram

Lakatos Ábel | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Elég az összegabalyodott kábelekből! | BondCable
design

Elég az összegabalyodott kábelekből! | BondCable

A tépőzár és a tekercses rágógumi inspirálta a medvecukorra emlékeztető BondCable designereit. Mindannyian ismerjük azt a bosszantó érzést, mikor a táskánk mélyéről előtúrt fülhallgató vagy telefontöltő összegubancolódott kábelét próbáljuk kibogozni, több-kevesebb sikerrel. Ezt a mindennapi bosszúságot spórolja most meg nekünk a BondCable [https://www.kickstarter.com/projects/cleverthings/bondcable-self-bonding-charging-cables] . A
Ismét itt a WAMP designvásár!
design

Ismét itt a WAMP designvásár!

Július 5.-én, vasárnap ismét vár mindenkit a WAMP designvásár. A hazai tervezők termékeivel ezúttal a belvárosi Grandióban találkozhatunk. Kitörve a karantén bezártságából újra birtokba vehetjük a várost, és szerencsére a már megszokott designvásárokról sem kell lemondanunk. A vasárnapi Downtown Mini Wamp [https://www.facebook.com/events/199685387990244/] eseményen kedvenc
Tartalomkészítés mesterfokon | Pivo Pod
design

Tartalomkészítés mesterfokon | Pivo Pod

A Pivo Pod több egy mobiltelefon-állványnál: segítségével szuper felvételeket készíthetsz magadról anélkül, hogy bárkire is hagyatkoznod kellene. Az új közösségimédia-felületek új tevékenységeket, az új tevékenységek pedig új eszközöket hívnak életre. Így lehet, hogy a Youtube, az Instagram és a TikTok széles körű elterjedésével a mozgóképes tartalomgyártás a fiatalok körében szinte