fbpx
Nyomj Entert

Klasszicizmus és modern elegancia találkozik ebben az ukrajnai fagyizóban

Ez a futurisztikus hangulatú fagyizó Odesszában nyitotta meg kapuit, nem sokkal az orosz-ukrán konfliktus kezdete előtt. Pár hét működés után az ablakokat deszkákkal borították be, majd sokáig nem tudták, valaha újra kinyithat-e a hely – egészen mostanáig. Íme, a TAIU!

A TAIU vagy „ТАЮ” kifejezés ukránul azt jelenti „olvadok”, ami a hely rendeltetését és repertoárját is előre vetíti: a fagyizó étlapján kizárólag különböző fagylaltok és gyümölcslevek közül válogathatunk. Az építészeti koncepció kialakításában is a hely neve és maga a fagylalt adta a kiindulópontot. Mivel a fagyizó egy régi, történelmi épületben kapott helyet, így ezen kontextus kiemelése is a tervezési koncepció részét alkotta.

Az enteriőrt megálmodó Sivak+Partners építésziroda egy egyszerű, letisztult megoldással igyekezett egységes teret létrehozni: a mennyezetet uraló klasszicista díszes elemek szabályosságát íves, merész anyaghasználatú és fémborítású falakkal oldották fel. Ahhoz, hogy a design eleganciáját és kifinomultságát kiemeljék, a szellőzőcsatornákat a fémhullámok mögé rejtették el. A koncepció részét képezi továbbá a lila színárnyalat is, ami megvilágítja a logót a belső térben, valamint a helyiség falfelületein különböző formákban verődik vissza, különös hangulatot teremtve. „Reméljük, hogy hamarosan vége lesz a háborúnak hazánkban, és újabb projekteket tudunk majd létrehozni” – emelték ki a tervezők.

Sivak+Partners | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük