fbpx
Nyomj Entert

Klasszikus, mégis kizökkentő arculattervvel újult meg a vegán Mö márka

Nosztalgikus tipográfia klasszikus kék-fehérben, kizökkentő vizuális elemekkel társítva – a finn Mö márka vegán termékeinek ízvilága a hagyományos tejtermékekkel is felveszi a versenyt. A Werklig stúdió csapata és Köves Lili arculatterve a márka újabb szintre való lépését hivatott támogatni. Mutatjuk!

Köves Lili Helsinkiben él és dolgozik, részben egy finn ügynökségnél, részben pedig a Classmate stúdió tagjaként. Elmondása szerint tervezőgrafikusként olyan projektek inspirálják, ahol a megrendelők mernek elszakadni a saját iparágukra jellemző normáktól: ez alól a Mö zabtejmárka sem kivétel, aminek új arculattervét a finn Werklig stúdióval közösen hozták létre.


A Mö márkát két nővér hívta életre egy vidéki közösség, Lohtaja területén, Finnország nyugati partvidékén. Céljuk, hogy 100%-ban vegán és klímabarát finomságokat kínáljanak, amelyek ízvilágában sem ismernek kompromisszumot. „Az alapító testvérek farmon nőttek fel, tehéngazdák gyerekeiként, így közelről ismerik az iparágat. Mikor évekkel ezelőtt felismerték a tej- és hústermelés következményeit, úgy érezték, alternatívát szeretnének nyújtani azok számára, aki elhagynák a hagyományos tejtermékeket. A családi hátterük miatt viszont tudják, hogy semmi sem fekete vagy fehér, így nem akarnak tiltani, uszítani vagy »téríteni«: diplomatikusan közelítik meg missziójukat és finom ízekkel szeretnének meggyőzni” – mutatta be nekünk a márkát Lili.

Mivel a Mö elérte növekédésének azon a pontját, hogy lehetővé vált termékportfóliója bővítése, így az alapítópáros céljává vált, hogy finomságaikat Finnország határain túl is elérhetővé tegyék. „A mi feladatunk volt, hogy olyan márkastratégiát és kreatív megjelenést hozzunk létre, ami megkülönbözteti a Mö-t, és ezzel segíti a vállalkozást a következő szintre emelni” – tette hozzá Lili.

A megalkotott új arculat jellegzetessége, hogy tudatosan játszik a tejiparra jellemző vizuális klisékkel: a bájos tipográfia, a kézzel rajzolt illusztrációk és a kék-fehér színpaletta a finn vidéki kistermelők világát idézi meg. Mindez kortárs gesztusokkal válik teljessé: „A Mö logó szokatlanul nagy mérete a csomagoláson vagy hirdetéseken, az alapítók merészségét és fiatalságát hangsúlyozza” – jegyezte meg Lili.

A márka megújításának fontos részét képezik továbbá az imázsfotók és egy márkafilm is, amelyek az alapító testvérek vidéki gyökereiből inspirálódik, kiemelve lázadó szellemiségüket. A márkavideó különlegessége, hogy a klasszikus történetmesélés helyett vers formájában mutatja be a Mö célját és történetét, ami nosztalgikus képi világgal és kortárs divatinspirációkkal teremti meg a hangulatot.

Werklig | Web | Instagram
Köves Lili | Instagram
Mö | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük