Amikor a csempe erotikussá válik

Amikor a csempe erotikussá válik

Karla Sutra francia művésznő szerelmeskedő figurákat ábrázoló alkotásai a gondtalan, forró nyarak túlfűtöttségét árasztják magukból, egyszerre zavarba ejtőek és felszabadítóak. Street art csempéivel a világ különböző pontjain, Párizsban, Tokióban, Firenzében és Lisszabonban is találkozhatunk.

Karla igazi utazó: Párizsban született, majd Dél-Franciaországban tanult, később visszatért a francia fővárosba divattervezést tanulni, amit egy New York-i időszak, majd egy világkörüli út követett. A 2016-ban született Karla Sutra projekt változatos utazásaiból és különböző kulturális behatásokból merít inspirációt: a mediterrán  építészet, a modern művészet, a japán hentai és a Káma Szútra mind fontos referenciák számára.


Karla az érzékiség ábrázolásával és a falikerámia vizuális ritmusán alapuló érzéki csalódások segítségével szeretne meglepő és intim hatást gyakorolni a nézőre. „Az érzékiség számomra a vágy kifejeződése. Vágy az élet, az elengedés és a találkozások után. Ez tükröződhet gesztusokban, testek között, tekintetek által, vagy akár bennünk is maradhat. Az érzékiség ennek az erős, kontrollálhatatlan érzésnek a megnyilvánulása” – mesélte nekünk.

A projekt street art megközelítéssel indult, mivel Karla meg van győződve arról, hogy az embereknek égető szüksége van arra, hogy visszataláljanak az érzékiséghez. A szabadtéri médiumnak köszönhetően széles rétegek találkozhatnak alkotásaival különböző városok utcáin, kicsit kizökkenve a hétköznapok ritmusából.

Karla később kitanulta a kerámia fortélyait és edénykollekciót is tervezett. Az új médiumnak köszönhetően egyre jobban megfogalmazódott benne az étellel való kapcsolatunk érzéki jellege. Innen indult a kézműves kerámiaétkészlet ötlete, aminek kapcsán étteremekkel is együtt dolgozott. Kedvenc projektje a Social Food-nak készített tálkakollekció volt. Karla munkái mindezen túl selyemkendőkön is megjelennek, a jövőben pedig rengeteg új kollaboráció és médium van kilátásban.

Karla Sutra | Web | Instagram

továbbiak
Valóban a földönkívüliek jelentik a legnagyobb fenyegetést az űrben az emberiségre?
business

Valóban a földönkívüliek jelentik a legnagyobb fenyegetést az űrben az emberiségre?

Természetesen nem, hiszen több mint 130 millió, egy milliméternél nagyobb űrszemétdarab kering a Föld körül, melyek bármikor a bolygónkba csapódhatnak, így veszélyt jelentenek az életünkre. Mi is az az űrszemét és hogyan keletkezik? Elsőre azt hihetnénk, hogy a világűrben nincsen semmi más, csak részecskék, az égitesteket körülvevő magnetoszféra, csillagok és
A kóser étteremtől a környezettudatos csomagolásig | Piqniq pakk – 13. rész
community

A kóser étteremtől a környezettudatos csomagolásig | Piqniq pakk – 13. rész

Vajon mitől lesz egy étterem konyhája kóser? Hogyan változott az elmúlt években az ételkiszállítás, és hogyan lehet a folyamatot minél fenntarthatóbbá tenni? Ha vegetáriánus vagy vegán éttermet keresünk, akkor merre érdemes indulni? Hogyan hatott a pandémia a borravalóra? Kérdések és válaszok a friss Piqniq pakk epizódban! A KÓSER HÚS NYOMÁBAN
Elhunyt Marcus Fairs, a Dezeen 54 éves alapítója
news

Elhunyt Marcus Fairs, a Dezeen 54 éves alapítója

A Dezeen sajnálattal tudatta, hogy alapítója, vezérigazgatója és főszerkesztője, Marcus hirtelen és váratlanul elhunyt 54 évesen. Marcust zseniális újságíróként, sikeres vállalkozóként és szerető apaként, férjként, kollégaként és barátként tartották számon. Hirtelen rosszullétet követően múlt kedden került kórházba, ahol 2022. június 30-án, csütörtökön hunyt el. Marcus kreatív és ambíciózus úttörőként vonult