Koncertek, amiket már nagyon várunk a csütörtökön startoló Jazzpikniken | TOP 5

Koncertek, amiket már nagyon várunk a csütörtökön startoló Jazzpikniken | TOP 5

Már csak pár nap és Paloznak ismét átlalakul a Balaton jazzfővárosává, hogy a műfaj szerelmesei három napon keresztül ünnepelhessék meg a zene szeretetét.


A Füredtől mindössze tíz percre elterülő kis falu immár tizenegy éve ad otthont az év egyik legizgalmasabb eseményének. Ugyan egy kis dzsemboriból indult, azonban az évek alatt a Nagyon Balaton rendezvénysorozat egyik oszlopos tagjává nőtte ki magát, ahova 2019-ben már 18 000-en látogattak el. A fesztivál évről évre egyre színesebb felhozatallal várja látogatókat, palettáját a magyar jazzszcéna alakjai mellett nemzetközi sztárok gazdagítják.


Rick Astley | augusztus 3.

Rick Astley angol énekes és dalszerző az 1980-as évek popikonjai közé tartozik. Leginkább a „Never Gonna Give You Up” című slágeréről ismert, amely világszerte hatalmas sikert aratott. Astley erőteljes hangjával, valamint felejthetetlen előadásmódjával tűnik ki a popzene tengeréből, és ennek köszönheti hűséges rajongótáborát is.


Nik West | augusztus 3.

Nik West amerikai jazzművész megkerülhetetlen alakja a modern zenei színtérnek. Az énekesnő, basszusgitáros és dalszerző sikeres karriert futott be, egyesítve a tradicionális jazz, a funky és a groove-os elemeket, ami különleges atmoszférát kölcsönöz koncertjeinek. West színpadi jelenléte és lehengerlő tehetsége bárkit képes ledönteni a lábáról.


Thievery Corporation | augusztus 4.

A legendás amerikai elektronikus zenei duót 1995-ben alapította Rob Garza és Eric Hilton Washingtonban. Az együttes a downtempo, chillout, és trip-hop műfajokat ötvözi érzéki, világzenei elemekkel, létrehozva egy sajátos és megismételhetetlen hangzást. A zenekar hosszú évek alatt számos sikeres albummal és slágerrel ajándékozta meg rajongóit, ezek közé tartozik a „The Richest Man in Babylon” és a „Mirror Conspiracy” is.


Dirty Loops | augusztus 4.

A Dirty Loops együttes egy izgalmas svéd zenei formáció, amely a pop, jazz és funk elemeit vegyíti egyedi módon. A trió tagjai: Jonah Nilsson, Henrik Linder és Aron Mellergårdh virtuózok, akik lenyűgöző hangszeres tudásukkal és lendületes színpadi jelenlétükkel hódítják meg a közönséget.


LEVEL 42 | augusztus 5.

A brit jazz-funk és pop-rock együttest 1980-ban alapították a tagok, és az elkövetkezendő évtizedben szinte végig a slágerlisták élén szerepeltek, egyedülálló zenei hangzásuk pedig mind a mai napig nagy hatást gyakorol a kortárs zenei világra. A Level 42 számos sikeres albumot adott ki, beleértve a „World Machine” és a „Running in the Family” ablumokat.


Jegyek elérhetők a Jazzpiknik honlapján.


Jazzpiknik | Web | Instagram | Facebook

Forrás: retropopmagazine, xsnoize, thieverycorporation, wuk, guitarworld, mprivacy

továbbiak
Kína nem a szövetségesünk – interjú a kínai-orosz kapcsolatokról
strategy

Kína nem a szövetségesünk – interjú a kínai-orosz kapcsolatokról

Kína Kína-barát és nem oroszbarát – állítja Dr. Mihail Karpov, kiemelve, hogy a BRICS egy paradox összefogás. Egy egyenesen Moszkvából érkező szakértő rálátása a kínai-orosz kapcsolatokra. Hogyan látja Kínát Oroszország szempontjából? Szövetségesnek vagy esetleg egy olyan partnernek, aki sokat beszél, de nem tesz semmit? Kína semmiképpen sem szövetséges. Az emberek közötti
Szuvenírbe csomagolt balti báj a sallangokon túl | Ślady Szlachë
design

Szuvenírbe csomagolt balti báj a sallangokon túl | Ślady Szlachë

Mi a különbség szuvenír és szuvenír között? Manapság már giccsbehajló jelentéssel bír ez a szócska, de ha kicsit belegondolunk, két nagyon eltérő tárgyat nevezhetünk így: az első értelmezés kimerül a zsibvásárokon kapható hűtőmágnesekben és egyéb országimázst reklámozó termékekben, de ha nyitott szemmel járunk, olyan ajándéktárgyakra is lelhetünk, amelyeknek lelke van
A kulturális jelek üzleti modellé alakítása | Interjú Sem Devillart kulturális elemzővel és futuristával
design

A kulturális jelek üzleti modellé alakítása | Interjú Sem Devillart kulturális elemzővel és futuristával

„Ha tudjuk, hogy bizonyos demográfiai csoportok milyen típusú élelmiszereket fogyasztanak, az segíthet megtalálni a megfelelő hangnemet vagy akár tipográfiát egy politikai kampányhoz” – mondja Sem Devillart kulturális elemző és futurista, aki több mint 20 éve figyeli a kulturális változásokat. Minden részletre odafigyel: mit eszünk, mit viselünk, mit olvasunk, mit nézünk vagy