Környezetbarát utasszállítás | Airbus

Környezetbarát utasszállítás | Airbus

Az Airbus repülőgépgyártó bemutatta zéró emissziós, hidrogénmeghajtással működő repülőgép-koncepcióit, amelyekkel lehet, hogy 2035-től mi is utazhatunk.

A ZEROe névre hallgató koncepciók más-más megoldással mutatják be a zéró károsanyag-kibocsátású repülés lehetőségeit. Az Airbus három elektromos repülőgéptípus tervét dolgozta ki: egy turbóventilátoros, egy légcsavaros és egy „szárny és törzs egyben” karosszériával ellátott modellt, amelyek mind hidrogénmeghajtással működnek.

A turbóventilátoros változat százhúsz-kétszáz utas szállítására lenne képes, hatótávolsága meghaladja a kétezer tengeri mérföldet és alkalmas a kontinensek közötti utasforgalom kiszolgálására.

A légcsavaros modell a turbóventilátoros koncepcióhoz hasonlóan hidrogén-meghajtású gázturbinás motorral működne, legfeljebb száz utas szállítására alkalmas és több mint ezer tengeri mérföld megtételére képes.

A szárny és a repülőgéptörzs egybeolvasztására épülő koncepció kétszáz utas befogadására képes. Széles törzsének köszönhetően több lehetőséget kínál a hidrogén tárolására és elosztására, valamint az utastér kialakítására.

Forrás: Dezeen

Airbus | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Csak természetesen | Sejribizli bisztró, Budapest
community

Csak természetesen | Sejribizli bisztró, Budapest

A Falk Miksa utca lombos fái alatt nyitott meg Budapest első zerowaste bisztrója, a Sejribizli, ahol minden téren a természetesség a kulcsszó. Bár alig egy hete nyitott meg, a Sejribizli olyan, mintha mindig is a Falk Miksa utca része lett volna. Az aprócska étterem és borbár hangulata alapján azt hihetnénk,
Lengyel hétköznapok az Instán | poland.street.view
poland

Lengyel hétköznapok az Instán | poland.street.view

Akinek nagyon hiányzik az utazás, az már biztos felfedezett magának pár virtuális utazáspótlékot. Mi is egy ilyenre bukkantunk, aminek segítségével Lengyelországot járhatjuk be az Instagramon. Még híre sem volt a koronavírus-járványnak, mikor egy barátnőm a kimozdul-e este kérdésre azt válaszolta, ő inkább otthon marad és bújja a Google Earth-t. Ki
Vilnius történelmi vörös tetői elektronikus zenei videóban
east

Vilnius történelmi vörös tetői elektronikus zenei videóban

A litván Antidote videócsatornájának hetedik epizódjában Vilnius óvárosának történelmi öröksége és a modern művészet mekkája olvadnak egybe Monika Seta DJ szettjének kíséretében. Az Opium Club és a Lizdas rezidense a MO muziejus tetejéről zenél naplementétől alkonyatig, miközben kellemes légifelvételek repítenek a vörös tetős házak felett. Az Antidote közössége idén májusban