fbpx
Nyomj Entert

Különleges installáció mutatja be Gerhes Gábor ATLAS című munkáit

Gerhes Gábor ATLAS című munkáiból nyílik kiállítás a Kiscelli Múzeum Templomterében. A művész alkotásait a Paradigma Ariadné építész irodával közösen készített installáció polcain mutatják be.


A közel öt éve készülő ATLAS című kiállítás központi eleme Gerhes Gábor háromszázhatvannyolc oldalas, képes enciklopédiája. A kiadvány közel négyszáz új alkotást tartalmaz. A tizenkét plusz egy könyvből álló ATLAS a világ feltérképezésére vállalkozó mindenkori atlasz-műfaj sajátos újraértelmezése. Szerkesztési elvei meglehetősen önkényesek: fejezeteinek terjedelme változó, tartalmát pedig az elismert, a rejtett és az alternatív tudományok, valamint az irodalom és a képzőművészet területéről kiválasztott fogalmak alkotják. Gerhes Gábor ál-megfigyeléseit rögzítő fotói e kifejezések alá rendezve jelennek meg a könyvben. A kiállítás során az ATLAS mindenki számára elérhető helyről leemelhető a Kiscelli Múzeum Templomterébe épített különleges installáció polcairól. A kiadványokat rendszerező robusztus építmény egyszerre jeleníti meg a tudás megszerzésének, tárolásának, kategorizálásának módszereit és helyeit: a könyvet, a vitrint, a könyvespolcot, a könyvtárat és a múzeumot.

Gerhes Gábor: ATLAS, 2016-2021 © A művész jóvoltából
Paradigma Ariadné – Aldo Rossi San Cataldo temetője által inspirált kiállításinstalláció

A kiállítás 2022. január 21. és április 17. között látogatható. A megnyitóval kapcsolatos további információk az esemény Facebook oldalán érhetők el.

Építészeti tervezés és kivitelezés: Gerhes Gábor, Paradigma Ariadné

Kurátorok:
Róka Enikő, a Fővárosi Képtár vezetője
Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és az Artmagazin munkatársa


Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük