fbpx
Nyomj Entert

Kultúra a fókuszban: a prágai Krymská bár

Ez az új, Prágában található bár egy nyers, mégis festői hangulatú és sokoldalúan használható tér, ami kisebb kulturális rendezvényeknek is helyet ad. A helyiség a Francouzská és a Krymská utcák közé ékelődött lakóház alsó szintjén kapott helyet.

A Krymská elnevezésű bár belső tere három fő részre oszlik. A kis színpaddal és kávézóhelyiséggel rendelkező bejárati területet egy hosszú bárpult köti össze a központi térrel, ami egy nyitott helyiség vetítőtérrel, bárral és mosdókkal. A hátsó rész pedig egy különálló privát klubként funkcionál.

A cél az volt, hogy egy sokoldalúan használható teret hozzanak létre kisebb kulturális rendezvények számára, magas színvonalú technikai eszközökkel. Az átalakítások egyik legfontosabb eleme egy habpiramisokból álló akusztikai álmennyezet, ami egységesíti a bár összetett felépítését. Ahol szerkezetileg lehetséges volt, ott hagyták, hogy az épület régi téglafalai érvényesüljenek, a többi területet pedig cementvakolattal egységesítették. A padló és a falak sötét cementvakolata, valamint az akusztikus mennyezet és a fekete függönyök a nyers acélból készült bútorokkal válnak teljessé. A felhasznált anyagok és felületek sajátos hangulatot teremtenek, amely az új bár kulturális fókuszát is kiemeli.

Papundekl Architects | Web | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük