Lengyelországban épülhet a „jövő kertje”

Lengyelországban épülhet a „jövő kertje”

Gigantikus városi farmközpontra nyújtott be terveket a lengyel MJZ építésziroda. A komplexum nemcsak természetes élelmiszerek előállítójaként, hanem tápanyag-kutatóközpontként és közösségi térként is funkcionálna.

Egyre több kutató állítja, hogy itt lenne az ideje tömegesen átállni a növényhangsúlyos étrendre, ugyanakkor arra kevés használható választ találunk, hogy hogyan oldhatnánk meg fenntarthatóan a biozöldségek és alapanyagok tömegtermelését. Az MJZ építésziroda ezt a kérdést helyezte a középpontba „Gardens of the Future” című tervében.

A városi környezetbe vizionált központban a termelés mellett komoly kutatómunka és edukációs tevékenység is folyna. Az épületek zöldtetőin, ültetvényein és üvegházaiban egyből ki lehetne próbálni az organikus laboratóriumokban, a legújabb technológiák alkalmazásával kikísérletezett termesztési módszereket.

Forrás: designboom

továbbiak
Játékos, vidám tökéletlenség | KOKOMO ceramics
art

Játékos, vidám tökéletlenség | KOKOMO ceramics

Glaser Eszter a tavaszi karantén idején, ösztönösen talált rá a kerámiára. A főképp animációs berkekben mozgó alkotó kezei közül különféle méretű és formájú, egyedi tárgyak kerülnek ki, melyek a maguk tökéletlenségével és vidám mintázatával szólítják meg a gyanútlan szemlélőt. Ha azt gondoltad, hogy az ikebanaműfaj csak vérszegény és unalmas lehet,
Visszatér az Atari
news

Visszatér az Atari

A nyolcvanas évek legsikeresebb videojáték-konzolja megújult formában tér vissza. Ha minden igaz, nem csak a játékoké lesz a főszerep az új Atari VCS-konzolon: a hírek szerint egy komplett PC-t kapunk, ha megvesszük. Szöveg: Szolomayer Márk A legtöbbeknek az Atari nem más, mint egy menő logó pólókról: ezen próbálnak most változtatni.
Óra, lemezjátszó, vagy egyben a kettő?
design

Óra, lemezjátszó, vagy egyben a kettő?

Jun-Ho Szung designer kitalálta, hogyan ötvözzön két olyan otthoni tárgyat, amelyekről már azt hihetnék, hogy csak szimbolikus funkcióval rendelkeznek mai high-tech világunkban. Szöveg: Szolomayer Márk A bakelitlemez és óra házasságát nem először látjuk: a közismerten különleges merchandise-termékeket kiadó The White Stripes már 2007-ben forgalmazta egyik kislemezét falióra képében, de az