Letölthető Boldogság

Letölthető Boldogság

Hetek óta leginkább otthon töltjük a napjainkat. Kint csacsog a tavasz, ébred a természet, közben a négy fal között szinte majdnem minden napunk ugyanúgy alakul. Bevetetlen ágyak, tornyokban a mosogatnivaló… Hogy hol a boldogság? Hidd el, minden pillanatban ott van, csak észre kell venni. Puskás Marcell posztere lehet most a segítségünkre a detektálásában.

Puskás Marcell a Red Dot Díjas Happiness Diary-jét a napokban elkészítette ingyenes letölthető plakát formátumban is, hogy ezzel segítse a karanténban töltött mindennapok minél pozitívabb megélését.

„Egy híres filozófust, Mick Jaggert idézve „Nem mindig azt kapod, amit akarsz”. Boldogság? Öröm? Azonnali kielégülés? Tévedés. Ez a poszter nem fog boldoggá tenni. Sokan törekszünk a boldogságra, de vajon el is érjük azt? Mi egyáltalán a boldogság, és ha létezik, vajon meddig tart? A következő célig? Egy új kapcsolatig? 1000 új követőig? A következő iPhone-ig? Most boldog vagy?” – írja Marcell a Behance-oldalán.

A plakát segítségével napról-napra nyomon követheted a hangulatodat és az érzéseidet is. Akárcsak egy klasszikus napló, Puskás Marcell alkotása is a rendszerességen alapul, ugyanis napi, heti, havi és éves bontásban figyelheted meg magad. A poszteren befejezetlen mondatok, igaz-hamis állítások, pozitív-negatív érzelmek, valamint rajzolásra szánt területek is helyet kapnak. Mindezek mellett a kognitív viselkedésterápia elveit követve segítséget nyújthat abban, hogy elsőként azonosíthasd, majd meg is változtathasd a problémás gondolkodási szokásaidat boldogságod elérése érdekében.

Az 50×70 centis poszter ingyen letölthető és kinyomtatható a karantén idején, ráadásul még felhasználóbarát is: mivel most nem fognak az emberek nyomdákba rohangálni egy ekkora plakát beszerzéséért, Marcell átszerkesztette, és kiosztotta négy A4-es lapra, hogy bárki egy egyszerű otthoni nyomtatóval kiprintelhesse.

Utóirat: A projekt munkálatai alatt az alkotó feltétel nélküli boldogságot érzett.

Puskás Marcell Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
#stayhomecreative | Városi terek
art

#stayhomecreative | Városi terek

A „kényszerpihenő” miatt nem sétálhatunk, járkálhatunk kedvünkre a városban bárhol és bármikor. Azért, hogy ez az időszak elviselhetőbb legyen, hazai kreatívokat kértünk meg arra, hogy élesszék fel újra Budapest kiüresedett tereit az alkotásaikkal; töltsék meg színekkel, formákkal, humorral, saját vizuális világukkal. Mutatjuk! Bányai Zsófia | Instagram Erzsébet tér -------------------------------------------------------------------------------- Dankó Evelin
#stayhomecreative | Négy fal között
art

#stayhomecreative | Négy fal között

Hogy elviselhetőbbé tegyük a koronavírus okozta „kényszerpihenőt”, hazai alkotókat kértünk fel arra, hogy rendezzék be saját ízlésük szerint ideális karantén-otthonukat. #stayhomecreative sorozatunkban olyan kreatív arcok rajzait mutatjuk, akiket mi is követünk az Instán, és akiket Nektek is érdemes! Bakos Barbara | Instagram [https://www.instagram.com/barbarabakos_illustration/?hl=en] --------------------------------------------------------------------------------
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

E heti ajánlónkban olyan programokat gyűjtöttünk össze, amelyek tartalmasabbá tehetik az otthon töltött unalmas órákat. Kiszakítanak a katasztrófahírek hálójából, fejlődünk általuk, vagy éppen másokat segíthetünk velük  –  akár csak néhány maszk megvarrásával, workshop videókkal, figyelemelterelő design dokumentumfilmekkel, kreatív művekkel, amelyek megmosolyogtatnak, vagy mondjuk azzal, hogy hazai tervezőktől vásárolunk, és így támogatjuk