Magas minőség klasszikus megjelenésben | ABO

Magas minőség klasszikus megjelenésben | ABO

Vibráló, élénk, nyári színek vagy éppen a tél hangulatát megidéző halvány, pasztell tónusok: a szerb ABO márka klasszikus és időtlen formavilágú cipői kortárs stílust öltenek, amelyben nemcsak a minőség, de a környezettudatosság is fontos szerepet játszik.

Az ABO-t 2013-ban egy szerb testvérpár, Iva és Ana Ljubinkovic alapította, akik a márkával szerették volna a játékosságot visszacsempészni a cipőtervezésbe. Iva építészetet tanult, de testvérével együtt mégis úgy döntöttek, hogy a divat területén kezdenek közös vállalkozásba. Kezdettől fogva fontos szempontként fogalmazódott meg számukra az etikus gyártás, a fenntarthatóság és a minőség biztosítása. A márkanév az „Art Belgrade Originality” szavak kezdőbetűiből áll össze, utalva azokra az értékekre, amelyek a tervezőket is inspirálja az alkotásra. „Olyan nevet szerettünk volna választani, ami mindig emlékeztet minket arra, hogy mi a fontos számunkra, mi az, ami inspirál és motivál a folytatásban” – tették hozzá.

„Időtlen cipőket alkotunk meg, amelyek klasszikus, stílusos megjelenésűek, de egyedi színpalettájuknak köszönhetően mégis frissek maradnak. Az egyes modellek limitált példányszámban érhetők el, így kevés az esély rá, hogy ugyanazzal az ABO-cipőpárral találkozzunk az utcán” – emelték ki. A tervezőpáros emellett azt is elmondta, hogy a környezettudatos gyártás érdekében cipőik kilencven százalékát rendelésre készítik, egytől egyig helyi mesteremberek munkájaként.

Fő alapanyaguk a nagy cipőmárkák által hátrahagyott, fel nem használt, kiváló minőségű alapbőr, amiből az is következik, hogy a készlet eladása után kevés az esély rá, hogy ugyanaz az árnyalat ismét a kínálat részévé váljon. Így a limitált kollekciók nem annyira formavilágukban, hanem sokkal inkább színpalettájukban változatosak.

Egyik ikonikus darabjuk a klasszikus Oxford brogue cipőt gondolja újra: a Dolly elnevezésű cipőmodell az első designok egyike, ami azóta is a legnépszerűbb ABO-cipők közé tartozik.

A karakteres lábbelik mellett az ABO kínálatában különböző kiegészítőket is megtalálhatunk: a cipőkhöz illő pólók és táskák közül is válogathatunk. Az uóbbi Iva egyik szenvedélye, kizárólag ő tervezi a táskákat.

„A sok nehézség ellenére egy kis márkában sok pozitívum is rejlik. A slow fashion szellemében a gyártás és minden egyéb folyamat apró lépéseit figyelemmel kísérjük, amitől vásárlóink is hűek maradnak hozzánk. Hamarosan szeretnénk az angliai piacon is terjeszkedni, jelenleg most ez az első számú prioritásunk” – mondták el.

Fedezzétek fel ti is a gazdag színpalettájú, klasszikus ABO-cipőket és kövessétek a márka Instagram-oldalát, mivel Iva és Ana hamarosan új kiegészítőket és táskákat is bemutat!

ABO | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Egy ember élete egy teljes univerzum | Peter Sit könyve
east

Egy ember élete egy teljes univerzum | Peter Sit könyve

Peter Sit szlovák művész nagymamája életének dokumentálását nyolc évvel ezelőtt kezdte el: az évek alatt a fotográfia műfaja a családi gyász feldolgozásának eszközévé vált. A projektet kísérő képek és gondolatok töltik meg azt a szlovák nyelvű kiadványt, amely közösségi finanszírozás segítségével jelenhet meg hamarosan. Könyv az élet fragmentumairól, törődésről, szeretetről
Pár év múlva már csak elektromos autót gyárt a Jaguar
news

Pár év múlva már csak elektromos autót gyárt a Jaguar

2025 után csak tisztán elektromos autókat gyárt majd a brit luxusmárka, a Jaguar Land Rover. Az első elektromos Land Rover 2024-ben érkezik a piacra. Franciaországban 2040-től, Kaliforniában 2035-től, Norvégiában pedig már 2025-től betiltják a belső égésű motorral felszerelt járművek használatát – nem meglepő, hogy az autógyártók is kapcsolnak és igyekeznek irányt
Tiszta ivóvíz napfényből és tengervízből
tech

Tiszta ivóvíz napfényből és tengervízből

A Solar Desalination Skylight egy innovatív fényberendezés, mely napenergia felhasználásával vonja ki a sót a tengervízből, miközben fénnyel is ellátja a háztartásokat. A Lexus Design Awards-on idén már kilencedik alkalommal díjaztak olyan projekteket, amelyek az életminőség javítása mellett a környezetvédelmet is szem előtt tartják. A díj finalistái között szerepel a