Megemlékezés, stílusosan | ÁpoltSír x DARE STUDIO

Megemlékezés, stílusosan | ÁpoltSír x DARE STUDIO

Idő hiányában vagy épp a távolság okán vannak, akik csak évente egyszer, mindenszentek és halottak napja tájékán keresik fel elhunyt hozzátartozójuk sírhelyét. De mi történik az év további részében: ki gondozza, tartja rendben ezeket a nyughelyeket, ha nekünk erre nincs lehetőségünk? Erre a problémára nyújt megoldást Tálas Edit vállalkozása, a sírgondozással foglalkozó ÁpoltSír. Hogy tudja megszólítani egy ilyen szolgáltatás a célközönségét anélkül, hogy az kellemetlen érzéseket váltson ki a lehetséges ügyfelekben? Ezt a kérdést válaszolja meg a DARE STUDIO által tervezett arculat.

Edit, mesélnél kicsit a vállalkozásotokról: mi hívta életre az ÁpoltSírt? Mikor indultatok, milyen szakemberekből áll a csapatotok?

Tálas Edit: Ebben a felgyorsult világban nagyon kevés idő jut még az olyan dolgokra is, amiket alapvetően szeretnénk elvégezni. Egykor én is ugyanezzel a problémával néztem szembe: szükségem lett volna valakire, aki időnként rendbe teszi a szüleim sírját. Egyáltalán nem idegenkedem a temetőktől, búcsúztató szertartásokat is tartok időnként. Az idén nyáron indult ÁpoltSír szolgáltatásaival szeretnénk megkönnyíteni az ügyfeleink életét. A csapatunk munkáját kertészmérnök segíti, akinek a feladata megálmodni és kivitelezni az olyan sírkertészeti megoldásokat, amelyek túlmutatnak a klasszikus sírápoláson: apró kerteket, emlékoázisokat hozunk létre azok számára, akik valami pluszt szeretnének szeretteik sírjára. Egyelőre csak Budapesten, a jövőben azonban országosan is elérhető lesz a szolgáltatásunk.

„Önnek elég egy gyertyát meggyújtani, mi törődünk a többivel” – áll a weboldalatokon. Mit is takar ez pontosan?

Edit: Tudjuk, hogy milyen az, amikor a távolság vagy az időhiány akadályoz valakit abban, hogy rendszeresen gondozni tudja valamelyik szerettének a sírját. Mivel nem tud mindenki olyan gyakran kilátogatni a sírokhoz mint szeretne, mi megoldjuk ezt a problémát: szakértő kertészeti megoldásokkal igazán szép és tartós is lesz az eredmény. A rendszeres fenntartó látogatások mellett különleges alkalmakkor is szívesen gondozzuk a sírt, hogy mindig ápolt legyen. Így a megrendelőinknek már csak a gyertyagyújtás és megemlékezés meghitt pillanatai maradnak.

Nemcsak a márka arculatát terveztétek meg, hanem a brandet magát is segítettetek definiálni, ugye? Illetve ami feltűnt, hogy a különféle hordozófelületeken egyaránt megjelenik az ÁpoltSír és a Kynigo brand neve is. Miért volt erre szükség, Fanni (Zámbó Fanni, a DARE STUDIO egyik alapítója – a szerk.)?

Zámbó Fanni: Így van! Mivel Edittel több éve beszéltünk erről a koncepcióról, ezért a folyamatos közös gondolkodásba beletartozott, hogy a brand kialakításáról is kikérje a véleményünket, szaktudásunkat, továbbá együtt dolgoztunk egy marketinges és webfejlesztő csapattal, akik a szövegírás és honlapfejlesztés feladatait végezték el.

Az ÁpoltSír egy induló vállalkozásnak a legjobban kommunikáló, leíró neve. Ez szerepel a hirdetésekben, szórólapokon és minden olyan felületen, ahol az új vásárló találkozik a branddel. A Kynigo a cégnév, amit a számlákon, szerződéseken, hivatalos dokumentumon használnak. Fontosnak tartottuk, hogy mindkét megjelenésben egységes arcot mutasson a két név.

Mik voltak a fő fókuszpontok a tervezéskor, illetve hogyan találtatok rá a végleges vizuális irányra?

Fanni: Egyértelmű kérés volt Editék részéről, hogy távolodjunk el a komor, „gyertyás” temető képektől. A kutatásunk során kiderült, hogy ezzel erősen szembe megyünk az átlagos felfogással. A vizuális fókuszpontnak a nyugodt, megbízható környezeten kell lennie, amit mi meleg színekkel, textúrákkal oldottunk meg, illetve a szolgáltatás elemeit – mint a márvány, föld és növények – kiemeltük az eredeti kontextusból és stúdió környezetben is befotóztuk. Nem felejtettük el, hogy a téma megkíván bizonyos konzervatív hangnemet, mert a célközönség valamilyen mértékben még mindig gyászol, és a vizuális tervezés során az jelentette az egyik legnagyobb kihívást, hogy megtaláljuk az arányt a klasszikusan időtlen és az izgalmasan mai látvány között. A tipográfia meghatározása után a vonalas elemek, brandfotók pontos megtervezése eredményezte a végleges megjelenést.

Fotó: Belléncs Era

DARE Studio | Web | Facebook | Instagram
ÁpoltSír | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Rendhagyó galériák Kelet-Európából | TOP 5
art

Rendhagyó galériák Kelet-Európából | TOP 5

Rendhagyó témák és rendhagyó keretek jellemzik a következő kelet-európai kiállítótereket. Tartsatok velünk és ismerjétek meg, hogy mi mindent foglalhat magába a galéria név! Budapest Poster Gallery | Magyarország A 2010-ben alapított galéria fő fókusza a huszadik századi magyar és nemzetközi művészet. Kínálata unikális a maga nemében: eredeti plakátokat, plakátterveket és számos
HIGHLIGHTS | Eltévedtél? Nem a te hibád!
poland

HIGHLIGHTS | Eltévedtél? Nem a te hibád!

Számos intézmény, iroda, társasház, épület vendégei vagyunk nap mint nap. Ezen épületek egyfajta szervezetként működnek, mindnek van egy szabályrendszere. Egy rendszer, ami nemcsak az építészeti szerkezetet, hanem a belső humán működést is korlátok közé szorítja. A rendszer igényes vizualizációja éppen olyan fontos, mint annak megléte, ugyanis az egészséges vizuális kommunikáció
A hét kedvenc enteriőrjei_83
design

A hét kedvenc enteriőrjei_83

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Menő irodák, egy brutalista bár és a szokásos álomotthonok. Ezen a héten is jelentkezünk a kedvenc enteriőrjeinkkel. “A nyugalom szigete” hangulat egy barcelonai