Megérkeztek az első fotók a Karl Lagerfeld-tervezte luxushotelről

Megérkeztek az első fotók a Karl Lagerfeld-tervezte luxushotelről

A Kínához tartozó Makaón nyílik meg idén nyáron a néhány éve elhunyt, legendás divatvezér által megálmodott ötcsillagos szálloda.


Bár a világ egyik legismertebb divattervezője 2019-ben elhunyt, 2023 mégis az ő éve lesz: tegnap zajlott le a Met-gála, amit idén a tiszteletére rendeztek meg. Illetve ehhez kapcsolódóan néhány nap múlva, május 5-én nyílik a New York-i Metropolitan Múzeum legújabb kiállítása Karl Lagerfeld: A Line of Beauty címmel, amely a német születésű művész életműve előtt tiszteleg. Most azonban egy teljesen másik arcáról is megismerhetjük Lagerfeldet, ugyanis itt vannak az első képek a makaói luxushotelről, amely designjáért az egykori Chanel-vezető felelt.

A Grand Lisboa Palace Resort Macau idén júliusban nyitja meg kapuit a vendégek előtt, és jól mutatja, hogy a négy éve elhunyt tervező ikonikus bőrkesztyűjében még mindig maradt néhány új trükk. A tiszteletadás jegyében a szállodát röviden csak Karl Lagerfeld Macau Hotelnek fogják nevezni, így a divatlegenda portréjának sziluettje már a homlokzatra is felkerült. Az épület épp annyira ontja magából a luxust, ahogyan azt návadójától elvárnánk, arannyal, fekete márvánnyal, égig érő könyvespolcokkal fogad már az előtérben is, ami mellé a 271 szoba is felzárkózik fényűzésben. A tervezés folyamata közben Lagerfeld szeme előtt persze nem csak az öncélú luxus lebegett, a kínai kultúra gazdag hagyományát is beépítette a dekorba.

Forrás: Wallpaper
Fotók: The Karl Lagerfeld Macau

továbbiak
Modernista vonalak Varsó szívében
design

Modernista vonalak Varsó szívében

A 20. század legjavát találjuk meg ebben a lakásban, ahol a kortárs formák és anyagok találkoznak a klasszikus lengyel designnal. Mindössze néhány perc sétára található a Visztula folyótól ez a frissen felújított, 92 négyzetméteres lakás Varsóban, amely belső terét Kama Chojnowska és Kasia Putka, az INSIDEarch stúdió tervezői álmodták meg.
Mentés másként | A virtuális térben őrzik meg civilek Ukrajna legfontosabb kulturális kincseit
stratégia

Mentés másként | A virtuális térben őrzik meg civilek Ukrajna legfontosabb kulturális kincseit

A háborúban mindenki ott segít, ahol tud, és ez nincs másként a kulturális javak védelmével kapcsolatban sem: civilek csoportjai a legmodernebb technológiákkal igyekeznek megmenteni, ha fizikálisan nem is, de legalább a felhőbe feltöltve Ukrajna legfontosabb kincseit. Nincs szükség bővebben kifejteni, mennyire tragikus hatással van a háború Ukrajna lakóira, ám a
Női alkotók a régióban | TOP 5
lifestyle

Női alkotók a régióban | TOP 5

Mai válogatásunkban öt nőt mutatunk be, akik maradandót alkottak saját területükön, és akiket érdemes jobban megismerni. Toyen (1902–1980) Toyen a cseh szürrealizmus egyik legizgalmasabb képviselője, Párizsban társaival együtt ő alapította a Cseh Szürrealisták Csoportját. Később egy alkotótársával, Jindřich Štyrský-vel létrehozta az artificializmus mozgalmát, ami a szürrealizmus és az absztrakcionizmus