fbpx
Nyomj Entert

Megnyílt Hosszú Katinka superfood étterme, a koool

Megnyílt Hosszú Katinka és vőlegénye, Gelencsér Máté közös étterme, a „koool”. A többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nemcsak tulajdonosa és ötletgazdája az étteremnek, de saját tapasztalataiból kiindulva táplálkozási tanácsadóként is részt vett a menü kialakításában. Az egészséges, mégis változatos ételeket megkóstolhatjuk a budapesti Szent István körúton nyílt étteremben, de akár házhoz is rendelhetjük őket.


A koool küldetése nem kevesebb, mint bebizonyítani: az egészséges, tápláló, allergénmentes étkezés hosszú távon is lehet izgalmas, finom és megfizethető, hogy semmit nem kell feladnunk azért, hogy glutén-, tej- és cukormentesen és egészségesen étkezzünk. Az étteremben akár már egy gyorséttermi menü áráért is hozzájuthatunk a válogatott alapanyagokból készült ételekhez.

A koool séfje Móricz Kitti, akit Hosszú Katinka eredetileg saját étrendjének összeállítására kért fel versenyfelkészülései során. Mindketten arra törekedtek, hogy sokszínű és sokízű ételekkel népszerűsítsék az egészséges táplálkozást, szakítva a saláta és grillezett csirkemell monoton világával.

A tudatos és egészséges étkezés számomra „szakmai ártalom”, hiszen minden versenyfelkészülés során oda kell figyelnem mit eszem, ezért jelentős tapasztalatot szereztem a témában. Azt látom, hogy alábecsüljük a közmondást, miszerint az vagy, amit eszel. Nem csak az élsportban számít a kiegyensúlyozott étkezés, hiszen a táplálkozás hat az immunrendszerünkre, a mindennapi teljesítményünkre, sőt a lelkiállapotunkra és a pszichénkre is”– tette hozzá Hosszú Katinka.

Az étlap különlegességét és frissességét a koool enteriőrje is tükrözi, amely legalább annyira személyes Hosszú Katinka számára, mint az étterem küldetése. A Szent István körút 21. eklektikus belsője két történetet is felidéz: Katinka életútját, az uszodák és klasszikus magyar fürdők stilizált világát, az olimpikon Los Angelesben töltött éveit és a klasszikus épület fénykorát is, amikor a körút a belváros és a budapesti közösségi élet ütőere volt.

Fotók: koool
Forrás: Sajtóközlemény

koool | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük