Mélység és magasság | The Concrete Villa

Mélység és magasság | The Concrete Villa

Meghosszabbított trapézformára alapoztak gyönyörű betonvillát a DF_DC építészei: egykor szőlőtőke állt ott, ahol most izgalmas megoldásokkal teli épület magasodik.

A Wallpaper magazin húsz éve számol be figyelemre méltó építészeti alkotásokról, befutott tervezőkről és feltörekvő tehetségekről. Az évforduló keretében mutatták be a svájci alapítású, londoni székhelyű DF_DC iroda betonvilláját.

Egy Luganóhoz közeli faluban, egy régi szőlőtőke helyén áll a hol sci-fi díszletre, hol a midcenturyre emlékeztető betonépület. A hosszúkás alaprajzot a telek elhelyezkedése indokolta, azt ugyanis északról és délről is házak zárják közre. Ezért döntöttek a tervezők a meghosszabbított trapézforma mellett, amely oldalról csak egy hosszú falnak látszik.

Az összhatás lehetne extravagáns is, de az elegáns szó mégis jobban illik rá. Ez többek között az úgynevezett strollato-technika alkalmazásának köszönhető: akárcsak a hagyományos lombardiai házak esetében, a homlokzatnál itt is cement és kavicsok elegyét használták fel, így jött létre a finoman texturált hatás.

A kétszintes villa alapvetően fehér enteriőrjében sincs hiány a finom részletekből. Ilyen például az Elieen Gray stílusát idéző spirális lépcső, amely egyszerre impozáns és organikus elem a térben.

DF_DC | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Elegancia és brutalizmus ötvözete | SWAN Soda
branding

Elegancia és brutalizmus ötvözete | SWAN Soda

A nyár hangulatát idéző, friss és üde: az ukrán székhelyű, fenntartható márkákra fókuszáló Orchidea Agency [http://orchidea.agency/]tervezett arculatot a Swan névre hallgató szódavíz márkának. A Swan alapítója Artem Lebed, aki személyes indíttatásból döntött úgy, hogy elindítja saját természetes szódavízmárkáját: célja, hogy a tömegtermékek piacán található cukortartalmú italokat kiváltsa
Áttetsző TV az otthonodba
news

Áttetsző TV az otthonodba

A kínai Xiaomi márka teljesen átlátszó képernyőjű televíziót mutatott be Mi TV LUX néven, amelyben a megjelenített képek valósággal lebegnek. A készülék  139,7 cm átmérőjű, mindössze 5,7 mm vastag és több mint egymilliárd színkombinációt képes megjeleníteni. Bár hasonló koncepciók már korábban is léteztek, a Xiaomi újdonsága abban rejlik,
Falfestmények Lengyelországból
poland

Falfestmények Lengyelországból

Szürreális szituációk, sajátosan absztrakt emberi alakok és vizuálisan megfogalmazott üzenetek Lengyelország elhagyatott, városi közterein. Marcin Mokierów-Czołowski tervezőgrafikust kérdeztük karakteres falfestményeiről. Marcin grafikai tervezést és vizuális kommunikációt tanult a Poznani Művészeti Egyetemen. Multidiszciplináris beállítottsággal rendelkezik, így munkái között különböző arculattervek mellett illusztrációk, motiondesign-projektek és falfestmények is megtalálhatók. „Az első graf