Miró-festmények másképp

Miró-festmények másképp

Sokan ismerik Joan Miró katalán művész ikonikus, szürreális világát, amelyben a fauvizmus, a kubizmus és a dadaizmus stílusjegyei fonódnak össze sajátosan. A művész színes, egyszerre játékos és komoly, szimbolikus jelentőséggel bíró vizuális kifejezésmódja most 3D-grafikákon kel új életre.

Alina Druzsajeva orosz illusztrátor és tervező Joan Miró formanyelvének gazdagságából inspirálódva készített 3D-s alkotásokat. Miró jellegzetes karakterei vászon, ecset és festék használata helyett digitális eszközök segítségével változnak háromdimenziós figurákká.

Alina Druzsajeva | Behance

Forrás: abduzeedo

továbbiak
Hulladékból alapanyag | Marcelina Komar
east

Hulladékból alapanyag | Marcelina Komar

Marcelina Komar lengyel formatervező a zöldségek és gyümölcsök ehetetlen részeiből készít új, funkcionális designtárgyakat. Itt van a The_peel Project, egy biohulladékból készült tárgykollekció! „Csak rutinunktól és mindennapi szokásainktól függ, hogy mikor tekintünk egy terméket hulladéknak. Szerencsére szokásaink átalakíthatók és bevett gyakorlataink újrafogalmazhatók” – vallja Marcelina. Ebből a gondolatból kiindulva a
Katyń Múzeum | Varsó, Lengyelország
poland

Katyń Múzeum | Varsó, Lengyelország

A varsói Citadella alatt található Katyń Múzeum egy különleges kollaboráció eredménye: koncepcióján művészek, történészek és tájépítészek dolgoztak együtt. PACE X HYPEANDHYPER sorozatunk e heti részében utánajárunk, milyen eredménnyel zajlott ez az együttműködés. A Katyń Múzeum a területen a szovjet hadsereg által elkövetett tömeggyilkosságok hátterét mutatja be, emléket állítva az elhunytaknak.
Ház a lejtőn | Kruk Rasztawicki Architekci
poland

Ház a lejtőn | Kruk Rasztawicki Architekci

A talaj kiegyenlítése helyett a lengyel építész, Kruk Rasztawicki úgy döntött,  illeszkedjen inkább az épület a terephez, amelyet elfoglal. Ez a Gdańskban található családi ház az alkalmazkodás építészeti mintaképe: egyszerre idomul a lejtős terephez, ahová épült, és a lakók igényeit is követi. Az útról, ahonnan bejárata nyílik, egyszintes, ultraminimalista háznak