fbpx
Nyomj Entert

Most mi is beléphetünk Charlotte Perriand úttörő enteriőrjeibe

A londoni Design Múzeum retrospektív kiállításon mutatja be Charlotte Perriand francia tervező és építész munkásságát. A tárlat különlegessége, hogy az alkotó ikonikus enteriőrjeit teljes méretű rekonstrukciók formájában is megtekinthetjük. A tervező többek között Le Corbusier műtermébe tervezett belső tereket, valamint számos ikonikus bútordarab tervezésében segédkezett és Goldfinger Ernővel is dolgozott együtt.

A Charlotte Perriand: The Modern Life (Charlotte Perriand: A modern élet) című tárlat szeptember 5-éig látogatható. A kiállításon megtapasztalhatjuk a tervező világát: többek között olyan enteriőrökben is sétálhatunk, mint az 1929-es Salon d’Automne számára tervezett lakás. Ezt a kilencven négyzetméteres mintaotthont a modern életmód manifesztumának szánták, csőszerű fémbútorokat és egyéb többfunkciós fémelemeket, köztük olyan szekrényeket is tartalmazott, amelyek egyben szobaelválasztók is voltak. A kiállításon továbbá olyan ikonikus bútordarabokat is láthatunk, mint a Chaise Longue Basculante, ezek mellett pedig fotók, albumok, vázlatok és prototípusok teszik teljessé a tárlatot, új perspektívába helyezve Charlotte Perriand alkotói folyamatát.

A Design Múzeum a Perriand családdal együttműködve állította össze a kiállítást. Az eseményről további információkat itt tudtok elérni.

Design Múzeum | Web | Facebook | Instagram

Forrás: The Spaces

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük