Nadzieja étterem| Poznan

Nadzieja étterem| Poznan

Tel-Aviv Bauhaus építészetét belesűríteni egy 80 négyzetméteres lengyel étterembe? Erre vállalkozott Agnieszka Owsiany, és azt kell, hogy mondjuk, sikerrel járt.

Agnieszka Owsiany ezúttal a megszokottól egy teljesen más perspektívából közelített a tervezési feladathoz – a klisék helyett a belsőépítész úgy döntött, Tel-Aviv Bauhaus építészeti örökségéből merít ihletet, és annak esszenciáját adja vissza a design eszközeivel.

Fotók: Agnieszka Owsiany

Tel-Avivban csaknem 4000 Bauhaus stílusú épület található, amelyeket az 1930-as években emigrált német építészek terveztek. A lengyelországi Poznanban található Nadzieja étteremben a natúr színvilág, és a stílusra jellemző design bútorok idézik fel ezt a korszakot.

A legszembetűnőbbek a székek, melyek Marcel Breuer híres Wassily székére hajaznak, de a lámpák és az egyszerű fehér csempék is kitűnően hozzák vissza a Bauhaus jellegzetes vonásait.

A tárgyakon kívül a már említett színvilág (elefántcsont, bézs, szürke) és az anyaghasználat (fém, üveg, gránit) is mind tovább támogatja a hatást. Így nem csak az izraeli konyha fogásainak, hanem a belsőépítészeti megoldásoknak is köszönhető, ha a vendégek tényleg Tel-Avivban érzik magukat.

Fotók: Agnieszka Owsiany

Agnieszka Owsiany | Facebook | Instagram

továbbiak
Lost in Bratislava | #stayhomecreative
art

Lost in Bratislava | #stayhomecreative

Nem is olyan rég még néptelen metropoliszok fotóitól volt hangos a napi sajtó: a világ számos nagyvárosa mutatta meg posztapokaliptikus mozifilmbe illő arcát. A kihalt terek és utcák sugallta világvége hangulatban is meg lehet látni a szépet. Most, Budapest utcái után, Pozsonyba kirándulunk és megnézzük, hogy fest a szlovák főváros,
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Ezt a hetet ékszerekkel indítjuk, majd benézünk a Magyar Nemzeti Múzeum divattörténeti kiállítására, végül pedig egy online kollázs workshoppal zárunk. Hazai és külföldi tervezők interjúival is készültünk nektek, a gyerekeknek pedig építészettel kapcsolatos programot ajánlunk a hétre. Mutatjuk a részleteket! emptyroom.art – Harsány Patrícia ékszerei A mozambiki emptyroom.art [https:
Pura-Case | fertőtlenítés ózonnal
news

Pura-Case | fertőtlenítés ózonnal

A vírusok vagy baktériumok hosszú ideig életben maradhatnak a ruháinkon is. A higiéniára pedig a Covid-19 miatt most még koncentráltabban kell figyelnünk. Ebben segíthet a szekrénybe helyezhető, teljesen futurisztikus, új szerkezet, amely ózonnal tisztítja az öltözékeinket. Az olasz Carlo Ratti Associati [https://carloratti.com/]stúdió olyan akkumulátorral működő, szekrénybe helyezhető