Nagykövetségi tárgyalóasztal | MOME X Plydesign

Nagykövetségi tárgyalóasztal | MOME X Plydesign

Milyen a tökéletes, munkahelyi étkezésekre is alkalmas, modern tárgyalóasztal? Erre a kérdésre keresték a választ a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező hallgatói Magyarorszég algériai nagykövetségének megbízásából. A cél egy hangsúlyos és multifunkcionális bútoregyüttes tervezése volt, amely a nagyköveti rezidencia méltó éke lehet.

A projektet egy neves hazai designmárka, a Plydesign Kft. kivitelezte, akik nemcsak végigkísérték és segítették a pályázó hallgatók munkáját, hanem a nyertes terv, az Admiral asztal elkészítéséért is feleltek.

„A Plydesign szívügye a hazai designipar fellendítése. Évek óta együttműködünk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékével, megosztva a hallgatókkal szakmai és gyakorlati tudásunkat, így segítve az ágazat utánpótlásának akadémiai fejlődését. Az algériai nagykövetség kezdeményezésére megvalósult projekt megmutatta, milyen különleges értékek születhetnek a piaci és egyetemi szféra találkozásából, értő együttműködéséből” – mesélte Kerékgyártó András, a Plydesign vezető tervezője.

A nagykövetség specifikus kritériumokat fogalmazott meg, melyek kapcsán szigorú szabályrendszereknek kellett a tervezés során megfelelni. A tradicionális, kettes felosztású étkezőasztalokkal ellenében az Admiral esetében hármas felosztás valósult meg, hogy az eleget tudjon tenni a diplomáciai protokollban meghatározó szerepet játszó ültetési rendnek.

Az asztal kialakításánál fontos szerepet kapott a modularitás, így különböző jellegű és méretű összejövetelekhez lehet azt igazítani. A bútor stabilitását rejtett fémszerkezet teszi lehetővé, erre rögzítették a reprezentatív, diófa asztallapot. A szétszerelhető fémlábakat tömörfával borították és úgy alakították ki azokat, hogy könnyen szét- és összeszerelhetők legyenek.

Az Admiral asztal névválasztása a Plydesign FLOTTA kollekciójához kapcsolódik. „A FLOTTA kollekció darabjainak neve mind egy-egy hadihajót jelöl – a tárgyalóasztal méretéből kifolyólag az impozáns, tekintélyt parancsoló ADMIRAL névre esett a választás, mint a flotta vezetőjére” – osztotta meg velünk Losoncz Barbara, a Plydesign PR- és marketingmenedzsere.

Plydesign | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A legszebb farmok Kelet-Európában | TOP 5
egyéb

A legszebb farmok Kelet-Európában | TOP 5

Friss levegő, szebbnél szebb tájak, barátságos állatok és organikus ételek: ha téged is vonz az élet egy farmon vagy csak szívesen töltenél el egy hétvégét Kelet-Európa legszebb farmjainak egyikén, akkor ezt a listát neked ajánljuk. Összegyűjtöttük a legjobb farmokat, amelyek nemcsak látogathatók, de szállást is biztosítanak. Mutatjuk! Családias fogadtatás | Stranice,
Emlékőrzők | The Memory
fotográfia

Emlékőrzők | The Memory

Mobilunkon manapság ezernyi felvételt tárolunk szeretteinkről, ami megnyugvással tölt el bennünket. „Igen, megvan, rögzítettük”: a gyerek első lépései, nagymama szülinapja, az első közös lakás és még sorolhatnánk. Ugyanakkor felmerül a kérdés, vajon hányszor nézzük vissza ezeket, mennyire vesznek el a többi tartalom között, biztos helyen tároljuk-e őket egyáltalán készülékeinken, nem
Zene, ami összeköt | KSO –  Kyiv Symphony Orchestra
grafika

Zene, ami összeköt | KSO – Kyiv Symphony Orchestra

Arculatot tervezni nem könnyű feladat. Egy ilyen kihívás a tervezőtől nagyfokú kreativitást és érzékenységet kíván meg. A KSO – Kyiv Symphony Orchestra arculata a GRA Agency grafikai stúdió által újult meg 2020-ban. Kijev szimfonikus zenekarának új vizuális megjelenése igazán modern és egyben letisztult formát kapott: a projekt 2020-ban elnyerte az Ukrainian