fbpx
Nyomj Entert

Négy playlist, ami nekünk a december háttérzenéje

Hogy megfűszerezzük az ünnepekre való készülődést, és – bár nincs ellenvetésünk a klasszikus karácsonyi dallamok ellen sem – hogy néhány rendhagyó zenével is aláfesthessük a tennivalókat, összeállítottunk néhány playlistet a decemberi napokra — és persze minden más helyzetre.

Négy héten át a Hype&Hyper négy tagja összeállított egy-egy Spotify listát, melyek az év végi utolsó buliktól az ünnepi átszellemülésen át a legbékésebb otthon töltött pillanatokig kísérnek, majd pedig végső pillantást vetve az idén beszivecskézett tartalmakra, megemlékezünk 2021 nagy felfedezéseiről is.


A playlistem egy intuitív kollekció azokból a zeneszámokból, amelyeket idén gyakran hallgattam, és azokból is, amelyeket DJ/szelektorként lejátszottam másoknak is. Igyekeztem az azonos vibe-okat tető alá hozni, a közös nevező minden esetben a kellő szexuális energia, a soulful vibes, a headnod faktor és a kortalan stenk: bólogass, flörtölj és éld meg életed minden percét. A prezentált dalok mindegyikéről egyenként is tudok 5 percet beszélni. Kérdezz bátran!

Simon Bence aka ‘Benski’

Én abba a kisebbségbe tartozom, akiket egy-két kivétellel kiráz a hideg a karácsonyi daloktól. Ezért olyan dalokat szedtem össze, amik a karácsonyi szünet hangulatát idézik fel bennem: a lista első felét egy táncolásba hajló baráti koccintás háttereként képzeltem el, a második felét pedig a meghitt családi vacsorák záróakkordjaként, amikor a vendégek már elmentek, és csak azok maradtak, akikkel igazán hiányzott együtt lenni.

Gyöngy Orsolya

“Az utóbbi időben egyre inkább keresem és értékelem azokat a zenéket, amik nyugalommal árasztanak el. A listán minden tétel saját hangulatot és érzelmeket teremt, legyen az nosztalgia, pihenés vagy meghatottság – a néhol csengettyűszóval és jazzel átszőtt dallamokat pedig egyben feszültségoldóként és energizálásként is ajánlom. A vége felé közeledve még egy csípős téli sétára is érdemes elindulni vele.”

Kovács Nicolett

“Új slágerek jönnek-mennek, az örökzöldeket felfedezzük és elfelejtjük egy időre, miközben a kiadók zavarba ejtően bombáznak és tengernyi zene várakozik a bookmark-ban, hogy újrahallgassák. Szerencsére itt vagyunk mi, akik mindig gondosan és egyben átgondoltan nyomnak szívecskét arra, ami igazán megérdemli…”

Silye Dániel

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük