fbpx
Nyomj Entert

Nemcsak megnézhetjük, de viselhetjük is Matisse alkotásait!

Az első magyarországi Henri Matisse életművét bemutató kiállítás alkalmából készült a VYF limitált selyemsál kapszulakollekciója a Szépművészeti Múzeummal kollaborációban, így hazavihetjük és viselhetjük a francia festőművész örökségének egy darabját.


Az együttműködés ötlete a francia festő és a VYF közös papírkivágási technikáján alapul: Matisse ezt autonóm médiumként (“ollóval rajzolás”) alkalmazta utolsó és legáttörőbb munkái során, mégis egyben a VYF minták gyártási folyamatának kiindulópontja és elsődleges eszköze.

A jelenlegi limitált kollekció a Budapesti Szépművészeti Múzeummal és Horváth Lilivel, a múzeum független kurátorával, vállalati kapcsolatkért és brand együttműködésért felelős tanácsadójával kollaborációban készült az első magyarországi Henri Matisse életművét bemutató kiállítás alkalmából.

A 3 méretet és 3 különböző mintát felvonultató kollekció a művész visszatérő motívumaiból merít ihletet – pl. madarak, korallszerű növényi ornamentika, élénk aktok, bel- és kültéri elmélyülés. Mindazonáltal rekontextualizált módon jelennek meg, megidézve a mindennapok élményeit, a már megszokott csipetnyi kelet-európai hangulattal fűszerezve. A kollekció alapanyagai, illetve az anyagok festése az olaszországi Como-ban, míg a tervezés és kivitelezés Budapesten készül.

A kollekciót a Múzeumshopban lehet megvásárolni, illetve a vyf.hu weboldalán.


Fotó: Hencz Péter
Modellek: Törő Viktória, Sógor Ákos
Kurátor, kreatív koncepció: Lili Horváth
Mintatervek, gyártás-és kivitelezés: VYF_BUDAPEST (Szécsi Tamás és Balázs Viola)


VYF | Web | Facebook | Insatgram

Szépművészeti Múzeum | Web | Facebook | Insatgram


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük