Egy cseh designvállalkozás, amely a gasztronómia felé vette az irányt

Egy cseh designvállalkozás, amely a gasztronómia felé vette az irányt

A prágai Kro Coffee falain belül is megtaláljuk ezentúl a Space of Space bútormárka lenyomatát – a kávézó számára készített tálcakészlet ráadásul Astro néven már a márka állandó termékkínálatában is fut.

A másfél éves Space of Space családi vállalkozásra már ezelőtt is felfigyeltünk, ugyanis a fémet sajátos módon értelmezik újra: természetes tapintású fémbútorokat hoznak létre azáltal, hogy porfestett réteggel vonják be azok felületeit.

Ugyanígy jártak el a Kro Coffee számára készített Astro kollekció megalkotása során is, melyet zöld színben terveztek, és a minimalista belső térhez igazítottak. A multifunkcionális, egymásba illeszthető tálcák készítésekor fontos szempont volt a praktikusság, így az időtálló és könnyű alumíniumra esett a választásuk, de a termék tartósságát növeli az általuk használt porfesték is. A bevonat ezen felül meggátolja a tálcára helyezett tárgyak csúszkálását is, ahogy az oldalsó élek is a biztonságos használatot segítik.


A sikeres kollaboráció után a tervezők úgy döntöttek, hogy állandó termékkínálatunkban is elhelyezik a tálcákat. A designt azonban módosították, három újabb mérettel bővítették, és öt különböző színben (krémfehér, zöld, piros, fekete és világosszürke) kezdték el gyártani – így már az otthoni terekben is végtelen módon használhatóak.

Az eredmény magáért beszél: a játékos tálcák jól mutatnak, nem foglalnak sok helyet, és mint minden Space of Space termék, generációkon át tartósak, hiszen javíthatók, ugyanakkor újrahasznosíthatók is.

Fotók: Adriana Fialová

Space of Space | Web | Facebook | Instagram


továbbiak
Tarot-kártyák romániai alkotók szemével
east

Tarot-kártyák romániai alkotók szemével

Negyven romániai illusztrátor munkái egy kártyapakliba sűrítve: megjelent a kolozsvári ILLUSTRART Egyesület legújabb kezdeményezése, amelyben ezúttal a tarot-kártyák szimbólumai keltek új életre. Az egyedi kártyacsomag történetéről Vass József illusztrátort, a kezdeményezés egyik elindítóját kérdeztük. Az ILLUSTRART közösség története még 2016-ra nyúlik vissza és szintén egy koncepciózus kártyapaklihoz köthető. A Jazz
Rail Baltica: egy összekapcsolt Európa következő lépcsőfoka
east

Rail Baltica: egy összekapcsolt Európa következő lépcsőfoka

Az évszázad projektje, a Baltikum eddigi legnagyobb közös beruházása, Európa legfontosabb észak-déli irányú vasúti összekötője. Ez a sok cím mind egy irányba mutat, és jól látszik, hogy nem egy olyan dologról van szó, amit érdemes alábecsülni. Az európai infrastruktúra, kereskedelem új fejezete épül a szemünk előtt: ez a Rail Baltica.
Színekkel a tányéron az elfogadásért – a Madhouse Bistro & Nyitottak vagyunk közös kampánya
gasztronómia

Színekkel a tányéron az elfogadásért – a Madhouse Bistro & Nyitottak vagyunk közös kampánya

Egy tányér étellel nagyon sok mindent el lehet mondani. Elmesélhetünk egy történetet magunkról, közölhetünk egy érzést vagy gondolatot, ami foglalkoztat bennünket, okozhatunk meglepetést, és akár fel is nyithatjuk a másik ember szemét. Vagy éppen ösztönözhetünk bátorságra és elfogadásra – pontosan úgy, ahogy a Madhouse Bistro és a Nyitottak vagyunk a Pride-hónap