fbpx
Nyomj Entert

Magunkon viselni gyökereinket: az ukrán Ochis márka új kollekciója

Kávézacc és őshonos virágok egyetlen keretbe foglalva: az ukrán Ochis márka a természetet öntötte hordható tárgy formájába. Íme, a Tsvit szemüvegkollekció!

A kijevi Ochis márkát 2018-ban hívták életre, ezzel megalkotva a világ első kávéalapú szemüvegmárkáját. Repertoárját a kezdetektől fogva a természet gazdagsága inspirálja: ez az erős kapcsolat az alapja legújabb kollekciójuknak is. A Tsvit szemüvegkeretekben ugyanis az ukrán őshonos virágok jelentették a kiindulópontot. Erre enged utalást a kollekció elnevezése is, miszerint ukránul a „tsvit” kifejezés virágzást jelent.

Minden eddiginél jobban kötődünk a szülőföldünkhöz, mert annak függetlenségéért és a szabadságunkért harcolunk, így a termőföld, és mindaz, ami belőle születik, központi jelentőségűvé válik” – olvasható a márka weboldalán.

Egyfajta szimbolikus jelképként a kollekció egyes darabjaiban olyan virágszirmok tűnnek fel, mint az őshonos napraforgó, a körömvirág és a búzavirág. Ezek a növényfajták nemcsak az ország látképét gazdagítják, hanem erős jelképek is az ukrán népi kultúrában: a sárga napraforgó a rendíthetetlen akaratot (Volya), a piros körömvirág a végtelen erőt (Syla), míg a kék búzavirág a szépséget (Krasa) szimbolizálja. Az egyes szemüvegkereteken a virágszirmok által kirajzolódó minták egyediek, ahogyan két egyforma virág sincsen. A Tsvit keretek továbbá hozzájuk tartozó, szintén kávézaccból készült és virágszirommal díszített szemüvegtokokkal válnak teljessé.

„A kollekció minden egyes darabja Ukrajna egy szeletét hordozza magában, kultúránk színes koszorúját alkotják együtt. Különbözőek vagyunk, de mégis összeköt bennünket egy terület, a szeretet és a vágy, hogy egy békés, független országban éljünk” – tette hozzá Max Havrylenko és Akim Karpach, az Ochis alapítói.

A kollekció darabjai az Ochis weboldalán érhetők el.

Ochis | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük