Nem szűnik meg, csak átalakul.

Nem szűnik meg, csak átalakul.

Az ONYX Metamorfózisa pár hónapon belül véget ér és az Onyx Műhely mellett, a korábbi étterem helyén, az ONYX is megnyitja kapuit.

Az elmúlt három év során az Alkotói Közösség azon dolgozott, hogy az ONYX visszatérése méltó legyen a két Michelin-csillagos korszakhoz. Számtalan irányt fontolóra vettek és aprólékos mérlegelés után jutottak el a végleges koncepcióhoz. Az ételek, eszközök és az élmény fejlesztései az utolsó fázisba kerültek. Ezzel párhuzamosan az URBA Stúdióval együttműködve, a belsőépítészeti tervezés is a végéhez ért.

A látványtervek az elmúlt három év, közös gondolkodás mentén született folyamatokat mutatja be.

Ötféle irányzat és dizájn.

Az Utolsó járat esemény másnapján elindult a végleges terv megvalósítása, de egyelőre titok övezi melyik lesz a befutó, amivel tavasztól találkozhatnak a vendégek az új ONYX-ba lépve.

Angyalok orgonája
A Valhalla váróterme
A mindenség agorája
Időutazás bárhová
Az ártatlanság kora

És, hogy mi is volt az az ONYX METAMORFÓZIS?
Nézzük meg mivel is telt az elmúlt 4 év:

ONYX METAMORFÓZIS
2020-2024

Az ONYX visszatekint az elmúlt három és fél év útjára, amelyet a fine dining újra definiálása iránti elkötelezettségük jellemezett. A 2020-as, Metamorfózis időszak kezdetével az ONYX Alkotói Közössége következetesen feszegette a határokat, olyan narratívát létrehozva, amelyben sajátosan fonódik össze a gasztronómia, a fenntarthatóság, a tudomány és a művészet kifejezése.

Az utolsó vacsora – 2020. november
2020 novemberében az Onyx egy sikeres időszakot búcsúztat "Az utolsó vacsorával", amely az Onyx Metamorfózis- az étterem teljes átalakulás, enteriőr és működési modell szintjén- kezdetét jelzi. Az Onyx szimbolikus lebontása egy új korszaknak teremtette meg a terepet, amelyet az Onyx Manifesztumban vázoltak fel.

2

SITT – 2021. május
Novemberi Utolsó vacsorával kezdődött az az ONYX Metamorfózis utazás, aminek következő fontos mérföldkövéhez érkezett: befejeződött a bontási fázis.
A bontásból származó törmelék utat engedett az építkezésnek, ami a pusztulásból a teremtésbe való átmenetet szimbolizálja. Ezt a jelentős lépést a SITT rendezvénnyel ünnepelték, amely az alkalomra készített egyedi ételeket inspirálta.
A SITT az Oroszlános szökőkútnál bontakozott ki, közvetlenül az étterem előtt. A street fine dining eseményt három kóstolóval, az ONYX14 születésnapi tortával és rengeteg pezsgővel Ünnepelték.

DEKONSTRUKCIÓ - 2021. június

2021 júniusában szimbolikusan lebontották a régit, hogy helyet adjanak az újnak. A DEKONSTRUKCIÓ vacsora az étterem metamorfózisát mutatta be, lebontva a falakat és a régi étlapok ételeit, hogy előkészítse az utat egy teljesen újragondolt étkezési élménynek.

RELIKVIA - 2021. július

A RELIKVIA vásáron elárverezték azokat a tárgyakat, amelyek jelentős szerepet játszottak az Onyx két Michelin-csillag megszerzéséhez vezetett útjához. Az árverésből származó bevétel hozzájárult Magyarország első, gasztronómiai és design témájú könyvtárának létrehozásához, az Onyx Műhely gasztronómia könyvtár szekciójában. Ez a kezdeményezés a gasztronómia felnövekvő generációját hivatott megerősíteni, elősegítve az iparág jövő vezetőinek kinevelését.

Onyx Műhely – 2021. november

Megnyílik az Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere. A nyitás óta, az Onyx Műhely heti négy napban várta a vendégeket META/MORFÓZIS és
METROPOLISZ konceptuális vacsoráikra, a látványkonyha melletti 16 fős közösségi asztal körül és a gasztronómiai könyvtárban. Az ONYX megnyitását követően az Onyx Műhely továbbra is a kutatás, fejlesztés és innováció
központjaként működik majd, ahol a vendégek bepillantást nyerhetnek a kreatív folyamatok kulisszái mögé.

ALAPOZÁS - Egy új fejezet kezdete – 2021. november

A 2021. novemberi ALAPOZÁS eseménysorozat, az Onyx Műhely megnyitóját jelentette, amely egy átalakult belső teret, új filozófiát és az Alkotói Közösség bemutatkozását is elhozta. A konceptuális menüsor, a META/MORFÓZIS bemutatta azt a kreatív látásmódot, amely az Onyx Műhelyt meghatározza.

TANULMÁNYUTAK

A META/MORFÓZIS-t váltó METROPOLISZ konceptuális menüjük, a városi utazások élményét foglalta össze, aminek tervezéséhez, három közösségi tanulmányúton gyűjtöttek inspirációt.

Metropolisz I: Indulás - Érkezés / 2022. május

Az első Metropolisz tanulmányúton, a város elfeledett vagy soha nem ismert szépségeit és érdekességeit fedezték fel egy turista szemszögéből. Amikor belépünk a nagyvárosba, azonnal megcsapnak a fények, a hangok, a zajok és az illatok. Izgalmas káosz, amely felfedezésre vár.

Metropolisz II: Szagok - Illatok / 2022. augusztus

3

2022 augusztusában az Onyx Műhely érzékszervi utazásra invitálta vendégeit egy nagyvárosi piacon tartott közösségi tesztebéddel. Ez az élmény meghatározó pillanatot jelentett a készülő konceptuális menü kialakításában, ami a nagyváros lényegét olyan innovatív ételeken keresztül foglalta magába, mint a Rakpart vagy a Fasor.

Metropolisz III: Hazaút – 2022. november

Miután felfedezték és feltárták a nyüzsgő metropolisz rejtélyeit, felejthetetlen élményekkel telve tértek haza. Ez az érzés összefoglalja a közel egyéves, elkötelezett kutatással és tanulmányutakkal töltött közös utazásukat, amely megalapozta a METROPOLISZ menüjük közelgő bemutatását.

MICHELIN ZÖLD-CSILLAG

Az Onyx Műhely nyitása után kevesebb mint egy év alatt elérték a 2019-ben, az ONYX Metamorfózis korszak előtt kitűzött célt. A színfalak mögött dolgozva integrálták a gasztronómiát a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. Az Alkotói Közösség fenntarthatósági menedzsere vezetésével átfogó stratégiát dolgoztak ki, amely kiterjed az élelmiszer-alapanyagokra, a berendezésekre, az energiafogyasztásra, a tisztítószerekre, a hulladékkezelésre, a szemléletformálásra és a szénlábnyom-számításra.

ÉLMÉNYKUTATÁS- 2023. március

Az Onyx Műhely 32 szerencsést hívott meg, hogy egy estére étteremkritikusokká váljanak. Az Alkotói Közösség food design kutatójának vezetésével a kiválasztott gasztronómusok és ínyencek mélyedtek el az ételek lényegéről és azokról az elemekről, amelyek egy étkezést maradandó emlékké varázsolnak. A nagyvárosi élet kontrasztjait tükröző METROPOLISZ menüre összpontosítva a vendégek megosztották egymással szűretlen véleményüket, meglátásokkal szolgálva, amiket tudatosan beépítettek a menü élménytervezésébe.

METROPOLISZ MENÜ – 2023. március – 2024. január
A nagyváros mindkét oldalát felfedező konceptuális menüsor, főinspirációja a 150. fennállását ünneplő Budapest volt. A zsúfolt metróalagutakban szálló kürtőskalács illata, a Dunán lágyan ringatózó hajók látványa és a naplemente után felbukkanó neonfények. A METROPOLISZ menü ezeknek a mindennapi városi képeknek a tükörképe lett, beleszőve annak kontrasztjait. A magával ragadó vacsoraélmény egy fantáziadús nagyvárosi utazásra invitálta a vendégeket, mindezt az ő egyedi szemszögükből, a váróteremmé alakított Onyx és az Onyx Műhely tereiben.

Fotó: Onyx

UTOLSÓ JÁRAT – 2024. Január

Január 7-ei Utolsó Járatukon, felelevenítették az átalakulás mérföldköveit, és búcsút intettek a "váróteremnek", amely a jövő ONYX-a lesz. Az este alatt a Metamorfózis ikonikus ételei, a pezsgőparti és a programok mellett a vendégek
közös graffitivel hagytak nyomot az Onyx falain. A résztvevők felidézhették az Alkotói Közösség három évét, elmerülhettek a házibuli hangulatban és a Metamorfózis kezdetére emlékeztetve utoljára sabrage-olhattak az ikonikus ONYX kalapáccsal.

továbbiak
A valóság és a képzelet valószerű ölelésében
design

A valóság és a képzelet valószerű ölelésében

Legyen szó sámliról, tükörről vagy térről, mindig keresi a módját, hogy szembemenjen a „jó” tervezés megalapozott alapelveivel. Burjánzó, óriás korallokra emlékeztető alkotásai megkérdőjelezik a természet, a külvilág és az emberi test határvonalait - az experimental designer titka elsősorban az anyagismeretben gyökerezik, kísérleti tervező munkája annak folyamatos feltárása, hogy az emberek
Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség
business

Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség

A világítótestek gyártása az egyik legerősebb szegmens a cseh üvegpiacon, aminek egyik megkerülhetetlen szereplője a Bomma üveggyár is. A progresszív márka monumentális, szoborszerű tárgyai és fényinstallációi jellegzetes hangulattal töltik meg a tereket. Az általuk képviselt minimalista, mégis bátor esztétikát a nemzetközi építészek és belsőépítészek is nagyra értékelik. De milyen jövő
Könyv+borítók | Szerb Antal: Utas és holdvilág
design

Könyv+borítók | Szerb Antal: Utas és holdvilág

Az Utas és holdvilág című regényben egy házaspár Olaszországba utazik – a férj azonban elszökik a nászútjukról... Most megmutatjuk, hogy a számos nyelvre lefordított mű milyen borítókkal jelent meg különböző országokban! Szerb Antal (1901–1945) az egyik legnépszerűbb magyar író, akinek irodalomtörténeti és műfordítói munkássága is jelentős. Magyar-német szakra járt, de