Viszlát, kilöttyenő ételek - Az Uber megoldja a kiszállítás legbosszantóbb problémáját

Viszlát, kilöttyenő ételek - Az Uber megoldja a kiszállítás legbosszantóbb problémáját

Ételrendeléskor az egyik nagy félelmünk az lehet, hogy kihűl, mire az ajtónkhoz ér vele a futár, a másik pedig, hogy az ebédünk vagy vacsoránk jelentős része a dobozon kívül végzi. Utóbbi problémát a legtöbb étterem általában tetemes mennyiségű fólia felhasználásával igyekszik orvosolni, azonban ez a megoldás fenntarthatósági szempontból eléggé megkérdőjelezhető. Pontosan ezért fejlesztették ki az Uber háromtengelyes stabilizátorrendszerét, amely garantálja, hogy az étel sértetlenül érkezzen meg az úticélhoz.

Min Ju Kim és Hyeonji Roh koreai bázisú tervezők célja az volt, hogy a kiszállítási szolgáltatás körülményeit minél optimálisabbá tegyék. Ez még fontosabbá vált az elmúlt másfél évben, hiszen a karantén időszak alatt világszerte megnövekedett az igény a házhozszállításra. Az Uber Eats robogói számára fejlesztett megoldáshoz a tervezők a giroszkóp rendszer elvét alkalmazták, így a kiszállított étel állapotát nem befolyásolja a jármű dőlése, ugyanis vízszintes helyzetben marad és minimálisra csökken a rázkódás. Mindez megakadályozza, hogy az étel kiboruljon, vagy akár kilöttyenjen a kiszállítás során.

Forrás: yankodesign

továbbiak
Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5
east

Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5

A kelet-európai régióban ugyanúgy találunk fél évszázada az élvonalban lévő cipőmárkákat, mint ahogyan olyan új brandeket is, amelyek a klasszikus formákat innovatív anyagtechnológiával és merész színekkel kombinálják. Magas, lapos, sport vagy Oxford – mindenre ismerünk minőségi régiós alternatívát! Hvóya A kijevi cipő- és táskamárka nem kisebb célt tűzött ki maga elé,
Újragondolták Bécs híres brutalista templomát
architecture

Újragondolták Bécs híres brutalista templomát

A brutalista betonmonstrumok az építészettörténet egyik legvitatottabb és egyben legkevésbé attraktívnak titulált épületei, miközben egyre többen látják meg bennük a szépséget és a megőrzendő értéket. Mind a felújításuk, mind az elbontásuk drága és komplikált, így általában hagyják, hogy szabadon egye őket az idő vasfoga. A bécsi Wotruba megújítása rendhagyó példa
A holnap ételei | Alapanyagok a jövőből
gasztronómia

A holnap ételei | Alapanyagok a jövőből

Egyre többek számára válik nyilvánvalóvá, hogy a jelenlegi étkezésünk nem fenntartható és drasztikusan meg fog változni a közeljövőben. Ez bár riadalomra adhat okot, azonban még inkább kitárja a lehetőségek ajtaját, hiszen így régi és új alapanyagokat, technológiákat fedezhetünk fel, sőt, akár egészségügyi vagy élelmezési problémákat is megoldhatunk. Régóta foglalkozom ételekkel.