Női alakok Alja Horvat illusztrációiban

Női alakok Alja Horvat illusztrációiban

Női alakok, élénk színvilágú mintákkal, növényekkel keveredve, nosztalgikus hangulatú képeken. A szlovéniai származású Alja Horvat illusztrációit a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek divat és zenei világa, illetve a természet iránti szeretet inspirálja.

Alja Horvat gyerekkora óta rajong a művészetért és a rajzolásért, de csak 2017 óta kezdett el vele komolyabban foglalkozni. Képi világában olyan művészek hatottak rá, mint Josef Frank, Henri Matisse vagy Pierre Boncompain. Munkái középpontjában különböző női alakok állnak, amelyeket hozzá közel álló személyekről mintáz.


Don’t look back
Bathing with flowers
God is a woman
Rainbow

Alja digitális és hagyományos technikával is dolgozik. Bátor és színes illusztrációival nem csak festmény vagy print formájában találkozhattok, hanem különböző ruharabokon, fürdőruhán, illetve egyéb kiegészítőkön is, mint a zokni vagy a jógamatrac.

A tervező eddig olyan márkákkal működött együtt mint az Anthropologie, az Urban Outfitters vagy a CeliaB, sőt dolgozott már a Reanult-val is egy kollaboráció erejéig, és most is egy új projekt debütálására készül.

„Egy jól ismert szlovén márkával dolgozom most együtt. Amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni az illusztrálással, Szlovéniában nagyon kevesen figyeltek fel a munkáimra. Így most nagyon izgatott vagyok, mivel másfél éve leginkább csak amerikai márkákkal volt alkalmam dolgozni. Valójában ez lesz a második együttműködésem egy szlovén márkával, amit ráadásul én is nagyon régóta kedvelek”– mondta el Alja.
Sunflower
Don’t leave me waiting
Nostalgia

Nézzetek szét ti is Alja weboldalán, ahol a printek és festmények mellett olyan tárgyakat is beszerezhettek az illusztrációival mint egy póló, füzet, ruha felvarró vagy képeslap.

Alja Horvat | Web | Behance | Instagram


Alja Horvat szerepel a Forbes 30 Under 30 Art & Culture 2020-as listájában, 2019-ben pedig az Elle Style Fashion Award for Young Talent díját is elnyerte.

továbbiak
art + design | David Lynch: Small Stories
design

art + design | David Lynch: Small Stories

A képzőművészet a design örök ihletforrása. Külön-külön is megél a két terület, de minek választanánk szét őket, amikor olyan jól kiegészítik egymást? Mi inkább ráerősítünk a kapcsolódásra, és minden hónapban választunk egy aktuálisan megtekinthető* művészeti kiállítást, és hagyjuk, hogy inspiráljon egy design válogatást. David Lynch 2013-ban épp nem dolgozott semmilyen
MaternityPins | Szabó Zsófi X POPpins
design

MaternityPins | Szabó Zsófi X POPpins

A MaternityPins azoknak a kismamáknak és kispapáknak készült, akik büszkék rá, és szívesen megosztják a környezetükkel a várandósság hírét. A letisztult design fókuszában a feliratok, az állapot közlése áll. Szabó Zsófi designer és a POPpins kitűző-kollekciója. A várandósság állapota a kismamák és kispapák számára izgalmas és különleges időszak. Minden terhesség
A hét kedvenc enteriőrjei_06
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_06

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Vegyes válogatás tengerparti nyaralóval, rusztikus, de kicsit sem unalmas vidéki házakkal és maximálisan élhető városi lakásokkal. Tengerparti ház egy régi szovjet nyaralófaluban [https: