MaternityPins | Szabó Zsófi X POPpins

MaternityPins | Szabó Zsófi X POPpins

A MaternityPins azoknak a kismamáknak és kispapáknak készült, akik büszkék rá, és szívesen megosztják a környezetükkel a várandósság hírét. A letisztult design fókuszában a feliratok, az állapot közlése áll. Szabó Zsófi designer és a POPpins kitűző-kollekciója.

A várandósság állapota a kismamák és kispapák számára izgalmas és különleges időszak. Minden terhesség más és más; vannak kismamák, akiknél problémamentesen zajlik és vannak, akiknél az első trimesztert, vagy akár mind a 9 hónapot végigkíséri a rosszullét. A fáradékonyság a legtöbb kismamára jellemző, a korábban aktív életmódot folytató nőkre is. A várandósság megváltozott testi-lelki állapot, amely mind a kismamák, mind a környezetük számára új helyzeteket és kihívásokat jelent.

Szabó Zsófi számára is teljesen új dimenziókat nyit meg ez az állapot, sokat foglalkoztatja az anyaság és az alkotás kapcsolata. Fontosnak tartja, hogy a terhessége alatt és anyaként is tovább alkosson, hogy megőrizze alkotói identitását, kapcsolódjon a környezetéhez és a világhoz – ennek köszönhetjük ezt a szuper kitűző-kollekciót is!

Zsófi ötletét különösen izgalmasnak találta, így nagyon örült az együttműködésnek a POPpinst alapító Udvardi Ramóna, mivel őt is nagyon érdekli a női szerepek és a nőiség megélésének kérdése, aminek első kitűzőbe öntött formája a tavalyi Lady Boss pin volt.

A MaternityPins darabok tervezését megelőzően Zsófi kismamákat és anyukákat kérdezett arról, milyen változásokat tapasztaltak a terhességük alatt önmagukkal kapcsolatban, illetve a környezetükben. Mint kiderült, a már látható pocak esetében teljesen másképp viszonyulnak hozzájuk az emberek, barátságosabbak, előzékenyebbek, segítőkészebbek. A saját testi és lelki változással kapcsolatos tapasztalatok közül kiemelkedett a „terhes-agy” jelensége: a szórakozottság, feledékenység, illetve hogy a különböző szagok milyen kellemetlen hatással tudnak lenni az amúgy is jelentkező rosszullétekre. A megváltozott napi ritmussal sokaknak nehéz összeegyeztetni a munkát, a munkahelyi elvárásokat.

A különleges kollekció a közvélemény-kutatás kérdéseire kapott válaszok figyelembevételével, azokat alapul véve készült el.

Szabó Zsófi X POPpins

A „Mom to be” (Anya leszek) és „Dad to be” (Apa leszek) kitűzők párban, a „MaternityMood” (Hangulatjelző) külön vásárolható meg a Poppins webshopjában.

A klasszikus és az élénk színek találkozása egyszerre teszi figyelemfelkeltővé és visszafogottá a megjelenést. Az egyszerű tojás alakú befoglaló forma a teremtés, a termékenység, az élet ősi szimbóluma.

A közvélemény kutatásuk alapján az angol nyelvű kitűzők gyártása mellett döntöttek, de ha nagy igény mutatkozik rá, akkor a jövőben magyar nyelvű pineket is készítenek majd.

A MaternityPins kitűzőket ITT tudjátok ti is beszerezni!


Szabó Zsófi – tervező

Zsófi 10 éve építi saját vállalkozását designerként. Brandépítésre és Art Directionre specializálódott. Olyan márkák vizuális fejlesztésében vesz illetve vett részt, mint a Margaret Island, a Hosszúlépés.Járunk?, a Nora Sarman, a Róbert Károly Magákórház vagy az Artlocator magazin. Saját brandje a színes, illusztrált Kis Hungarikumhatározók könyvsorozat, amely a hungarikumok fogalmát tette humorossá és megközelíthetővé a magyar emberek és a turisták számára. Munkájában leginkább a különböző szakterületről érkező kapcsolódásokat, az újabb és újabb történetek, személyiségek megismerését szereti.

Szabó Zsófi | Web | Facebook | Instagram

POPpins

Udvardi Ramóna a POPpins márkát 2015-ben azzal a céllal hozta létre, hogy meghonosítsa az „újhullámos” kitűzőket Magyarországon. Egyedi tervezésű, kisszériás pinjeivel teszi különlegessé a fiatalok kabátjait, ruháit, táskáit, ezzel egy új önkifejezési formát adva számukra. Saját kollekciói mellett szívesen kollaborál hazai művészekkel és szervezetekkel, készített már kitűzőt közösen a Magyar Nemzeti Galériával, a Punnany Massiffal, Farkas Róberttel és Terenyei Tímeával. A POPpins mellett Rami jelenleg illusztrátorként dolgozik egy amerikai online lapkiadónál.

POPpins | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_06
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_06

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Vegyes válogatás tengerparti nyaralóval, rusztikus, de kicsit sem unalmas vidéki házakkal és maximálisan élhető városi lakásokkal. Tengerparti ház egy régi szovjet nyaralófaluban [https:
Stay Sane – Stay Safe | Plakátok, melyekből erőt meríthetünk
digitális

Stay Sane – Stay Safe | Plakátok, melyekből erőt meríthetünk

Az egyik leginspirálóbb Covid-19 közösségi projektet indította el két hágai design stúdió: egy olyan platformot hoztak létre, ahová grafikusok tölthetik fel azokat a plakátokat, amelyeket egészségügyi dolgozók vagy az otthonmaradással küzdők bátorítására terveztek. A legfontosabb, hogy egészségesek maradjunk a koronavírus idején – de azért ez korántsem minden! Legalább ilyen fontos az
„A szikra az, ami az igazán jó végeredményhez kell” | Studio DARE
branding

„A szikra az, ami az igazán jó végeredményhez kell” | Studio DARE

„Dare”, azt jelenti: „mer”, „merészel”, „merészkedik”, „bátorkodik”, „veszi magának a bátorságot”. Demecs Fanni, grafikus és a főlevéltárosi múlttal büszkélkedő Zámbó István, márkanevükhöz hűen, mertek nagyot álmodni, és megalapították saját grafikai stúdiójukat. Nomen est omen, minek is ragoznánk. Bemutatjuk a Studio DARE-t! Mikor és hogyan kezdődött a Studio DARE története? Isti: