Nosztalgikus emlékképek | Ivana Kozlau Lauridsen illusztrációi

Nosztalgikus emlékképek | Ivana Kozlau Lauridsen illusztrációi

Kifinomult és nosztalgikus színvilág, lágy mozdulatok és skandináv egyszerűség. A szlovák származású Ivana Kozlau Lauridsen letisztult és nyugalmat idéző mintákat, illetve illusztrációkat hoz létre.

Ivana saját gyerekkori emlékeit dolgozza fel, de oly módon mintha a ‘70-es években élt volna, vizuális világa ettől a gesztustól válik egyedivé és felismerhetővé. Számára ez az az időszak, ami inspiráló nosztalgiával bír, és illusztrációiban is előszeretettel megjelenít. Ebből a gondolatból fakadóan munkáinak középpontjában női alakok állnak, amelyek egy emlékképszerű jelenetben tűnnek fel.

Ilyen a Swimming pools (Uszómedencék) és Swimmng poses (Úszó mozgáselemek) illusztrációs sorozata is, amelyben az úszás témakörét dolgozza fel. A művész maga is részt vett úszóversenyeken, ezért szerette volna ezt az érzést és emléket képek formájában is megörökíteni. A múltat megidéző helyszínek összhangban a naturális színtónusokkal egy idilli, harmonikus vizuális képet alkotnak.

„Temperamentumos személyiségként olyan vizuális világ létrehozására törekszem, amely megnyugtat, és feloldja az aggodalmaimat. Az illusztrációim tulajdonképpen terápiás hatással vannak rám. Emiatt is jellemző a munkáimra az egyszerű színtónusok használata, a természet és a vízfelületek megjelenítése. A skandináv hangulat mindig is közel állt hozzám, amelyből megtanultam, nem kell feltétlenül élénk színekkel operálnunk, ha figyelemfelkeltőek szeretnénk lenni” – mondta el Ivana.

Ivana legújabb munkáiban a Magas Tátra vidékét szeretné majd megörökíteni, emellett pedig Szlovákia szocialista építészetét is beépíti hamarosan képi világába. Mi már nagyon várjuk!

További megnyugtató és nosztalgikus illusztrációkért vagy mintákért, nézzetek szét ti is Ivana Kozlau Lauridsen weboldalán, ahol az egyes alkotásokat printek formájában is beszerezhetitek.

Ivana Kozlau Lauridsen | Web | Instagram

továbbiak
Élet(tér) a járvány után | Egy környezetpszichológus szemével
community

Élet(tér) a járvány után | Egy környezetpszichológus szemével

A karantén ugyan nem tart tovább néhány hétnél, esetleg hónapnál, de az élmény valószínűleg hosszabb távon is rajta hagyja a nyomát az életünkön, az életformánkon, így a tereinken is. A kényszerűen otthon töltött időnek, a home office-nak, a be-, illetve összezártságnak, már most megvannak a tanulságai – kérdés, hogy ezek a
Vízen lebegő álomház | Lilypad Palm Beach
architecture

Vízen lebegő álomház | Lilypad Palm Beach

Csak a hullámok finom zaja töri meg a csendet ebben a lebegő házban, amely Sydney Palm Beach partszakaszán található. A boutique hotelként üzemelő villa ötvözi a luxus és a fenntarthatóság elemeit, miközben az aktuális karantén helyzetbe is illeszkedik. Bár a karantén tette igazán ismertté, a Lilypad Palm Beach [https://www.
Milyen lesz a jövő asztala?
design

Milyen lesz a jövő asztala?

Milyen ételeket mentenél át a jövőbe? Milyen ízeket, alapanyagokat őriznél meg a jövő nemzedék számára? Talán minden eddiginél aktuálisabb felvetések ezek most, hogy a négy fal közé szorultunk. Góg Angéla, food designer doktori kutatásában a fenti kérdésekre keresi a választ, hogy megteríthesse a jövő asztalát. Az „Emlékek cukrászdája” [https://gogangela.