fbpx
Nyomj Entert

Nyár, napsütés, szabadstrand | TOP 5

Május első erősebb napsugarai mindannyiunkban felidézték az elmúlt nyarak szép emlékeit. Reméljük, idén is lehetőségünk nyílik majd újabb élményekkel gazdagodni. A jó idő és a napsütés mellé már csak a kellemes vízparti környezet hiányzik: mai válogatásunkban összegyűjtöttük nektek Kelet-Európa leghívogatóbb szabadstrandjait.

Mostar, Öreg híd

Bosznia-Hercegovinában találjuk Mostar városát, ahol egy igazán különleges helyen nem is annyira a fürdőzésé, mint inkább a sziklaugrásé a főszerep. A várost átszelő Neretva Stari most nevű hídjáról, magyarul az Öreg hídról előszeretettel ugornak fejest helyiek, de még kvalifikált sportolók is a kristálytiszta vízbe.


Kisoroszi Szigetcsúcs

Nem feledkezhetünk meg hazánk csodás vízpartjairól sem, melyek közül kiemelkednek a Dunakanyar szabadstrandjai. Válogatásunkban most a kisoroszi Szigetcsúcsot mutatjuk be. A kavicsos strand több mint ötszáz méter hosszan nyúlik el a Duna mentén. Elképesztő látvány tárul elénk itt, ahol a folyó két ága találkozik. A Szentendrei-sziget legészakibb részénél természetvédelmi területen élvezhetjük a Duna-part minden természeti adottságát. 


Mazuri-tavak

Lengyelországban találjuk az ezer tó vidékeként is emlegetett Mazuri-tóhátságot, amelyet valóban több, mint négyezer, még a jégkorszakból fennmaradt tó alkot. Igazi paradicsom ez a vízi- és szabadtéri sportok kedvelőinek. Érintetlen természet várja az ide látogatókat, éppen ezért érdemes hosszabb időre érkezni, hogy valóban kiélvezhessük a csodás vízpartot.


Achensee

Tirol tartomány legnagyobb tava, az Achensee nyáron ideális terepet nyújt a fürdőzni vágyóknak. Számos szabadstrandján túl a gyönyörű környezetben, hegyek közé ékelődött alpesi tó hihetetlenül tiszta vize a búvárkodás szerelmeseinek is kedvező terep. 


Bohinji-tó

Szlovénia legnagyobb tava a Júliai-Alpok szívében, a gleccservájta Bohinj völgyében terül el. Egy frissítő úszás után kellemes sétát tehetünk a festői szépségű vízparton kiépített gyalogúton, mely télen-nyáron hívogatja a természet szerelmeseit.

Fotók: Valentina Photo, RossHelen, Mohai Balázs, Achensee Tourismus, bergfex


Forrás: Balkáninfo, Turista magazin, Visitpoland, Termálfürdő, Earthtrekkers, Trekhunt

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük