Nyilvános Pályázatot hirdet a VASVÁRI DESIGN

Nyilvános Pályázatot hirdet a VASVÁRI DESIGN

A VASVÁRI DESIGN Nyilvános Pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a magyar alkotók által készített kiemelkedő színvonalú tervezőgrafikai munkákat egy hiánypótló szakkönyvben. Hasonlóan, mint a nemrég kiadott nagy sikerű MAGYAR LOGÓK című kötetben.


A zsűri által kiválasztott alkotásokat tartalmazó művet a grafikai design könyvek magyarországi kiadója, a Scolar Kiadó jelenteti meg MAGYAR TERVEZŐGRAFIKA címmel. A felhívásra a tervezőgrafika által lefedett minden műfajjal lehet pályázni: 3D, Arculat, Betűtípus, Bélyeg, Címke, Csomagolás, Honlap, Ikon(ok), Ikonrendszer, Illusztráció, Infografika, Kiadvány, Könyv, Könyvborító, Közösségi média (Social media), Látványterv, Logó, Embléma, Lemezborító, Mobilapplikáció, Mozgó grafika (Motion graphics), Piktogram, Plakát, Tájékoztató, Útba igazító rendszerek, Egyéb.

A zsűri tagjai Bill Gardner (Amerikai Egyesült Államok) a Gardner Design és a LogoLounge tulajdonosa és elnöke; Christian Baun (Dánia) az új márkák, logók tervezésének specialistája; Jens Müller (Németország) a Dortmundi Alkalmazott Tudományok és Művészeti Egyetem Design Tanszékének Vállalati tervezés professzora; valamint a hazai tervezőgrafikai szcéna olyan kiemelkedő alkotói, mint  az Explicit Design Studio (Kátay Hunor, Németh Sebestyén, Kovács Szilárd); a Graphasel Design Studio (Drozsnyik Dávid, Ördögh László), Kaszanyi Nóra, Kiss Zsombor Krisztián, Németh Levente és végezetül Vasvári Péter.

A Magyar Tervezőgrafika Pályázatra február 20-ig lehet jelentkezni.
További információ és nevezés ide kattintva érhető el.


Forrás: Sajtóközlemény

VASVÁRI DESIGN | Web | Facebook

továbbiak
Az élet mint kifogyhatatlan inspiráció -Interjú Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával
art

Az élet mint kifogyhatatlan inspiráció -Interjú Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával

Valószínűleg sokak számára jelentené az álommunkát, ha a Behance kurátorai lehetnének, és naphosszat a világ minden tájáról érkező kreatívok munkái felett kellene ítéletet hozniuk, az életük pedig nem lenne más, mint egy folyamatos inspirációfolyam. Miközben Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával beszélgettünk (aki nemrég ünnepelte tíz éves működését az oldalnál)
”Ez a fajta fényképezés arra tanít, hogy értékeljem a jelent" – Interjú Pálmai Angievel
branding

”Ez a fajta fényképezés arra tanít, hogy értékeljem a jelent" – Interjú Pálmai Angievel

Pálmai Angie a curated by ATELIER stúdió kreatív direktora és a The Journey Matters vizuális történetmesélője. Azonban Angiet nehéz lenne bemutatni egy megszokott rövid leírással, ezért is kértem meg, hogy meséljen ő magáról, hiszen annyi kérdés merült fel bennem a munkásságával kapcsolatban. Válaszaiból kiderült számomra, hogy Angie egy igazi mesélő,
A kortárs művészetek otthonai – kulturális központok a régióból | TOP 5
architecture

A kortárs művészetek otthonai – kulturális központok a régióból | TOP 5

Egy kulturális központ terveinek elkészítése során talán a legfontosabb szempont a komplex, egyszerre többfajta művészeti ág befogadására is alkalmas terek kialakítása. Ehhez könnyen átalakítható előadótermekre van szükség, amik nagyon praktikusak, ám gyakran kevésbé esztétikusak. Mai válogatásunkban azonban olyan, a zenének, táncnak, festészetnek és a színháznak otthont adó kulturális központokat mutatunk