fbpx
Nyomj Entert

Ókori romok és a kortárs építészet extravaganciája egy valenciai görög étteremben

Bár a művészetek folyamatosan alakulnak, fejlődnek és változnak, mégis megfigyelhető, hogy bizonyos időközönként visszanyúlnak letűnt korok alkotásaihoz egy kis inspirációért. Ez a természetes folyamat a kortárs építészetre is éppúgy jellemző, mint a zenére vagy a festészetre. Felmerülhet azonban bennünk a kérdés, hogyan is keveredhet a mostanában igen divatosnak számító minimalista stílus az ókori görög építészet tekintélyt parancsoló, díszes elemeivel?

Az enteriőrdesignnal foglalkozó spanyol Masquespacio stúdió éppen ezt a témát szerette volna körbejárni a valenciai Egeo étterem belsőépítészeti koncepciójának megtervezése során. Az egy szinten elnyúló vendéglátóegység barlangszerű elrendezéssel és íves burkolattal rendelkezik, melyet az ókori görög templomokat idéző oszlopok tarkítanak. A falakat és a padlót egy különleges anyag, a Mortex borítja, mely vályoghatást kölcsönöz a letisztult tereknek.


Az extravagáns megjelenést a görög építészet, valamint a modern épületek mellett megbúvó ókori romok ihlették, ezért a színpalettától kezdve a bútorokig mindent ehhez a különleges esztétikához hangoltak. A kék-fehér színkombináció mediterrán nyaralásainkra emlékeztet, míg a vaskos sakkfigurákra emlékeztető fazsámolyok és különféle fém- és faasztalok egyszerű formavilággal rendelkeznek. A 3D-nyomatóval készült királykék oszlopokat néhány ponton fénycsövek törik meg, máshol viszont csak egy-egy darabot láthatunk a kicsit sem hétköznapi díszítőelemekből. A rendelések felvételére kialakított központi pult a nyüzsgő piacok hangulatát idézi, ahol könnyen megismerkedhetünk a tradicionális görög fogásokkal.


A valenciai étkezde az Egeo lánc első helye a városban, bár az országban már két másik üzlettel is rendelkeznek, méghozzá Madridban. Érdemes betérnünk hozzájuk, ha Valenciában járunk, hogy minket is lenyűgözzön a kortárs és az ókori építészet kivételes találkozása.   


Masquespacio | Web | Facebook | Instagram
Egeo | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Deezen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük