Pandémia a valóságon túl

Pandémia a valóságon túl

Andrea Koporová szlovák fotográfus munkái könnyen felismerhetők sajátos jellegzetességeikről: szürrealista életérzéssel megtöltött terek, élénk színtónusok, érzékeny női alakok és szimmetrikus kompozíciók alkotják a fotós vizuális világát. Legújabb fotósorozatában ebbe az utópisztikus világba emeli át a koronavírus és az azzal érkező társadalmi kérdések megjelenítését.

A V I R U S sorozat azokat a hirtelen, általában negatív érzéseket és változásokat ábrázolja, amelyek az elmúlt időszak szociális színterét befolyásolták: a magány és a távolságtartás melankóliája különösen domináns a fotókon és a címadásban is. A szimmetria tökéletesen kiegészíti a geometrikus mintázatokat, viszont ez nemcsak vizuális elemet jelenthet, hanem jelképezheti az elzárkózást és magányt is a karantén idején. Így nem csak esztétikai élmény tárul elénk, a képeknek mélyebb szimbolikája is van. Koporová minden fotóját tökéletesen megtervezi, így az összes apró részletnek különleges jelentése van: egy szatyornyi alma egyszerre lehet az egészség, az élet és a korlátozások alatti bevásárlás problémájának szimbóluma.

Andrea Koporová | Web | Facebook | Instagram | Behance

továbbiak
Pazar párosítás: kortárs borokhoz kortárs költemények
east

Pazar párosítás: kortárs borokhoz kortárs költemények

Idén először indult útjára az 1 Bor 1 Vers, a Borbolt a völgyben kezdeményezése, amelynek lényege, hogy a borok a hozzájuk választott kortárs versekkel együtt nyújtanak komplex élményt. Idén hat Szent György-hegyi borra kerültek verses címkék: Szabó T. Anna, Varga Júlia, Babiczky Tibor, Kemény Zsófi, Lator László és Beck Tamás
Wes Anderson egy teljes francia várost alakított át legújabb filmjéhez
architecture

Wes Anderson egy teljes francia várost alakított át legújabb filmjéhez

Wes Anderson filmjei jól ismertek karakteres, álomszerű díszletekről, és ez az október 22-én bemutatandó The French Dispatch című filmmel sem lesz másként. Ahelyett, hogy több különböző helyszínen forgattak volna a filmet, Andersonék kerestek egy francia kisvárost, Angoulême-et, amit egy az egyben átalakítottak. Százhuszonöt különböző egyedi díszlet készült a 42 ezer
Új szőnyegekkel bővül a Hannabi SOFT kollekciója
design

Új szőnyegekkel bővül a Hannabi SOFT kollekciója

A hazai Hannabi márkát eddig leginkább tökéletesen személyre szabható kanapéiról ismerhettük: mostantól még több finom és érzékeny lakásdekorációs termék tűnik majd fel magas minőségű ülő- és fekvőbútoraik társaságában. Az újdonságok közül elsőként gyapjúszőnyegeik mutatkoznak be. Rácz Anikó „kis kanapészabósága” az elmúlt tíz évben sikerrel erősítette meg pozícióját a magyar piacon.