Szürreális terek | Andrea Koporova

Szürreális terek | Andrea Koporova

Neonszerű, lágy színtónusok, szokatlan helyzetben feltűnő emberi alakok,  megrendezett kompozíciók szürrealista hangulattal társítva. A szlovák származású Andrea Koporova fotográfiái olyanok, mintha egy kaleidoszkópból figyelnénk a világot.

Andrea Koporova önerőből, autodidakta módon sajátította el a fotográfia alapjait és alakította ki jellegzetes vizuális világát. A művész elmondása szerint teljesen véletlenül talált rá a fotózás szenvedélyére: „Gyerekkorom óta vonzanak a kreatív tevékenységek, de a fotográfiára teljesen véletlenül akadtam rá. Egyszer egy ismerősöm fényképezőgépet adott a kezembe, azóta nem is tudom letenni. Mindenféle dologról szeretek képeket készíteni; természetfotózással kezdtem, de mára már az emberek és a portréfotózás a legizgalmasabbak számomra” – mondta el Andrea.

Bár a fotográfia iránti elköteleződése véletlenszerűen alakult, fotóinak minden apró részletét megtervezi. Képeiben a jól kidolgozott geometriai és minimalista esztétikával megrendezett jelenetek dominálnak, amelyekben lágy pasztellárnyalatok keverednek élénk, erős színtónusokkal, valamint egyszerű, letisztult formák a szürrealista hatásokkal. A tükröződés effektusa és szimmetrikus kompozíciók újszerű, utópikus, mégis melankolikus hangulatú világot hoznak létre.

Kövessétek ti is Andrea Koporova szürrealista alkotásait Instagram-oldalán!

Andrea Koporova | Web | Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
Reggel kilencig kávé zabtejjel
design

Reggel kilencig kávé zabtejjel

A Mexikóban született, ma már Kanadában élő Gabriel Cabrera fotográfus képei izgalmas világba kalauzolnak el minket. Mintha James Bond és a Twin Peaks világát kevertük volna össze egy pohárban, hogy aztán egy nagy marék jeget hozzáadva egy húzásra meg is igyuk a koktélt. Szöveg: Sebestyén László fotográfus Eklektikusnak tűnő, de
Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week
design

Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week

Tartsd körforgásban! – ez idén a Budapest Design Week mottója, amit a vírushelyzethez alkalmazkodva október 1-11. között hibrid formában rendeznek meg. A klasszikus helyszínek mellett az online térben is várhatók programok a koncepció szerint. A tizenhetedik Budapest Design Week [https://www.facebook.com/budapestdesignweek] a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára és
Nikon One x BMW | HYPNOPOLIS
design

Nikon One x BMW | HYPNOPOLIS

2063-at írunk. Az újságíró Hope Reiser harminc éves álomból ébred, amelyet büntetésként szabtak ki rá férje meggyilkolásáért. A fiatal nő ártatlanságáról meggyőződve keresi az útját a számára teljesen idegen, jövőbeli világban. Ezt az izgalmas történetet követhetjük végig a BMW első, hatrészes podcast-sorozatában, amelyhez Brunszkó László aka Nikon One készített illusztrációkat.