LOGITRACK | Új logikai játék a Logifaces-től

LOGITRACK | Új logikai játék a Logifaces-től

Kifinomult pasztell színek, letisztult építészeti formák, izgalmas három dimenziós alakzatok. LOGITRACK: a Logifaces új betonjátéka (nem csak) logikai elméknek.

A Logifaces 2015 óta hoz létre kézzel készített betontárgyakat, kiemelt termékük pedig egy analóg logikai játék, amely az ősi kínai Tangram kirakóst gondolja tovább, és ülteti át 21. századi formára. A játék különböző oldalmagasságú prizmákból áll, és egyetlen szabályra épül: az elemek egymás mellé helyezésével a folytonosság fenntartására kell törekednünk. A tárgy nem csak logikai, hanem kreatív kihívást is jelent, és emellett mint meditatív eszköz segít kiszakadni a mindennapokból.

A Logitrack esetében plusz nehezítő tényező, hogy nem csak a folytonosságot kell szem előtt tartanunk, hanem utat kell építenünk a játék szettet kiegészítő 2 db fémgolyónak is. Ahogy a játék mottója is utal rá: “Play with the logic of the slopes”, vagyis „Játssz a lejtők logikájával”.

„A Logitrack ötvözi a már klasszikusnak mondható Logifacest a golyópályás játékkal. Az elemeket tehát úgy kell párosítani, hogy azok egy folyamatos, ugrás nélküli felületet alkossanak – ez a régi Logifaces szabály. A Logitracknél emellett még a pályaszakaszok folyamatosságára is figyelni kell, az építés végén pedig a mellékelt acélgolyóval tesztelhető a lejtőnk” – részletezi Lakos Dániel, a Logifaces kitalálója.

A Logifaces-től már több különböző játék is elérhető: nem csak betonból, hanem fából készült változatot is beszerezhetünk, más-más nehézségi szintnek megfelelő szettben. Hozzáadott értéke, hogy a játék élménye mellett dekorációs tárgyként is használhatjuk őket, és itt főleg a gyertyatartóként működő Miracle-t, vagy a Logiplaces-t érdemes említeni; az utóbbival például nagyon izgalmas szoborszerű domborzati formákat alakíthatunk ki.

Próbáljátok ki ti is!

Fotó: Schöff Gergely

Logitrack Behance | Logifaces web | Logifaces Facebook

továbbiak
Free Sequence | Live Techno Sessions
community

Free Sequence | Live Techno Sessions

Új gépzenei live act sorozatot hívott életre Zságer Balázs [https://www.facebook.com/zsagerbalazs], ahol a spontaneitás és az improvizáció kerül majd az előtérbe. Az eseménysorozat koncepciója, hogy különböző ütemekkel operáló, eltérő víziójú művészeket és eszközeiket köti össze oly módon, ahogy még soha. Az esemény célja, hogy a közönség is
Ilyen is lehet egy városrész arculata | Jakub Vaněk Studio
branding

Ilyen is lehet egy városrész arculata | Jakub Vaněk Studio

Három határozott vonal, három egyszerű strigula. Ez az a vizuális jel, amivel a prágaiak nap mint nap találkozhatnak, azok legalábbis mindenképp, akik megfordulnak a város harmadik kerületében. A városrész új vizuális nyelvezetét a Jakub Vaněk Studio [https://www.facebook.com/jakubvanekstudio/] jegyzi. Prága város III. kerülete még tavaly ősszel írt
ArchDaily Building of the Year | V4-es kedvenceink
architecture

ArchDaily Building of the Year | V4-es kedvenceink

Az ArchDaily [https://www.archdaily.com] 11. alkalommal hirdette meg a Building of the Year Award versenyt, melyre minden évben több ezer építészeti projektet jelölnek. Idén sincs ez másképp, a 15 kategóriára csaknem 4000 jelölés érkezett. Szubjektív válogatásunkban a belsőépítészet kategória V4-es országokból érkező projektjeiből szemezgettünk. Apartment O | Studio Nomad