Pezsgő kisokossal újít a Laposa Birtok

Pezsgő kisokossal újít a Laposa Birtok

Badacsony egyik legkedveltebb borászatánál, a Laposa Birtokon már nemcsak bort, hanem pezsgőt is kóstolhatunk. A szürkebarát és furmint szőlőfajták felhasználásával készült buborékosokhoz kiadvány is készült, izgalmas infografikával.

Laposa Zsófinak, a Laposa Birtok borászának fejében már évekkel ezelőtt megfogant a pezsgőkészítés gondolata. Fáradhatatlanul kutatott, kóstolt, és rendszeresen látogatott el tanulmányi utakra a prosecco szülőhazájába, Olaszországba. Az ott alkalmazott Method Charmat technológia megismerését követően, hosszas kísérletezés után született meg a pincészet két új pezsgője, a furmint alapú Brut és a szürkebarát alapú Extra Dry. Mind Zsófi, mind a Laposa csapata fontosnak tartja az edukációt: a palackba zárt pezsgők előállításán túl figyelmet fordítottak arra is, hogy kiadvány formájában ismertessék meg a közönséggel a pezsgőkészítés folyamatát.

„Tudtuk, hogy Magyarországon a pezsgőt sokszor csakis és kizárólag a Franciaországból ismert technológiával azonosítják, holott ez ennél sokrétűbb műfaj. A Zsófi által kigondolt infografikával szerettük volna megmutatni, hogy a Laposa pezsgő a Prosecco régióban használt technológiával készül. A kiadványban a szürettől kezdve a technológián át a bontásig, sőt, a fogyasztási hőmérsékletig minden adat szerepel, amit érdemes és fontos tudni” – meséli Budavári Dóra, a Laposa Birtok marketingvezetője.

A Dóri által készített vázlatos rajzot később a Brandart, a Laposa Birtok állandó partnere öntötte végleges formába. Az informatív, izgalmas illusztráció mellett egy ugyancsak hasznos pezsgőszótár is helyet kapott a kiadványban.

Az összehajtható kisokost Badacsonyban, a Laposa Birtokon vehetjük kézbe, de a pezsgőket forgalmazó éttermekben is lecsaphatunk egy-egy példányra!

továbbiak
Best of diploma 2020 | 3. rész
design

Best of diploma 2020 | 3. rész

Hogyan kellene viszonyulnunk napjainkban a népművészethez? Fontos-e a helyi kisipar akkor, amikor mindent beszerezhetünk jutányos áron az IKEA-ból? Érdemes-e a 21. század pörgésében tradicionális tárgyakkal, szokásokkal, elfeledettnek hitt kulturális emlékekkel foglalkoznunk? Határon innen és túl, a pezsgő fővárosban vagy egy néhány ezres községben mind közös értékeken osztozunk, amelyeket nem érdemes
A Tisza-tó képeslapokon | Neszmélyi Réka
art

A Tisza-tó képeslapokon | Neszmélyi Réka

Tiszavirágzás, darumadár, kócsag és horgászcsónak – ha jól ismeritek Magyarország tájait, ezek a motívumok biztos, hogy a Tisza-tó környékét fogják az eszetekbe juttatni. Neszmélyi Réka meg is rajzolta, és képeslapként mutatja be nekünk ezeket a jelképeket. Mutatjuk! A Tisza-tó a Balaton után Magyarország második legnagyobb tava. Gazdag élővilággal és saját ökoszisztémával
Működő zongorával áll elő a LEGO
egyéb

Működő zongorával áll elő a LEGO

Augusztus elsején landol a polcokon a LEGO Ideas eddigi egyik legizgalmasabb terméke, egy működő zongora. A LEGO Ideas kezdeményezés lényege, hogy a LEGO-közösség támogatásával a rajongók egyedi ötletei valósulhatnak meg. Így jelent meg korábban Legóból a Flintstone-család vagy a Jóbarátokból ismert Central Perk kávézó is. Az Ideas legújabb piacra kerülő