fbpx
Nyomj Entert

Pharrell Williams és Daniel Arsham is részt vesz az NFT-piac jövőjének alakításában

A CXIP, egy feltörekvő NFT közösségi platform olyan vezető művészekkel, mint az amerikai Daniel Arsham képzőművész és Jen Stark médiaművész: céljuk a művészek jogainak védelme a metaverzumban.

A nem-helyettesíthető tokenek, vagyis az NFT alkotások hirtelen robbantak be a művészeti világba. A fogadtatás az alkotók körében is megosztó: sok művész utasítja el, mint életképes kreatív eszközt. Ez a bizonytalanság a jogdíjakat, okosszerződéseket és az NFT-alkotások állandóságát érintő kérdésekből is fakad. A művészek jogai védelmének érdekében a CXIP (ejtsd: CHIP) platform egy decentralizált autonóm szervezetet indít el CXIP DAO név alatt. Céljuk, hogy létrehozzák a világ legnagyobb NFT-alkotói koalícióját, ahol a művészek szavazhatnak a javasolt funkciókról, újításokról és kezelhetik a közösségi platformot. A CXIP alapítója és ügyvédje, Jeff Gluck hozzátette, hogy az NFT-k értékesítése nem szabad, hogy egy bonyolult folyamat legyen: az alkotóknak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy NFT-gyűjteményeiket zökkenőmentesen tudják mozgatni a különböző piacterek között.

A CXIP DAO elindítása mellett a platform bejelentette egy vezető művészekből és szószólókból álló tanácsadó testület megalakulását is: a nevek között szerepel Pharrell Williams, Jen Stark és Daniel Arsham is.

CXIP | Web

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük