fbpx
Nyomj Entert

Pop-up bár egy elhagyatott orosz kastélyban | THIRD PLACE

A Szentpétervár központjában található kastély rekonstrukcióját a Da Bureau építész stúdió végzi. A fiatal orosz tervezőcsapat meglátta a lehetőséget a hangulatos belső udvarban, ezért úgy döntöttek, a teret megnyitják a helyi közösségnek, amíg felújítások zajlanak. Így született meg az egyedülálló atmoszférájú THIRD PLACE bár és étterem.

A kastély eredetileg orosz nemesek otthona volt, majd a szovjet korszakban vasúti múzeummá alakították, az elmúlt tizenöt évben pedig lakatlanul állt.

A Da Bureau célja, hogy megőrizze a hely építészeti értékeit és autentikusságát, miközben modern elemekkel alakítja azt élővé és aktuálissá. Az ideiglenes étterem és bár ehhez az élményhez járul hozzá: a tér kortárs jelentésrétegekkel bővül baráti találkozások új központjaként.

A restaurálandó homlokzatok ősi romokra emlékeztető légkört keltenek. Ezekkel szemben éles kontrasztot képeznek a fényvisszaverő fóliafüggönyök, amelyek a felújítások indusztriális hangulatán túl a fesztiválok esztétikáját hordozzák magukban.

Mivel az étlap sztárjai osztrigás fogások, az enteriőr inspirációjában Aquitánia, az osztrigák otthonaként számon tartott észak-francia régió is kiemelt szerepet kapott. A fehér homokkal borított talaj és a Finn-öbölből hozatott náddekoráció teszi könnyeddé és otthonossá az udvar történelmi ünnepélyességét és rusztikusságát. 

Da Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Frame

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük