Pop-up bár egy elhagyatott orosz kastélyban | THIRD PLACE

Pop-up bár egy elhagyatott orosz kastélyban | THIRD PLACE

A Szentpétervár központjában található kastély rekonstrukcióját a Da Bureau építész stúdió végzi. A fiatal orosz tervezőcsapat meglátta a lehetőséget a hangulatos belső udvarban, ezért úgy döntöttek, a teret megnyitják a helyi közösségnek, amíg felújítások zajlanak. Így született meg az egyedülálló atmoszférájú THIRD PLACE bár és étterem.

A kastély eredetileg orosz nemesek otthona volt, majd a szovjet korszakban vasúti múzeummá alakították, az elmúlt tizenöt évben pedig lakatlanul állt.

A Da Bureau célja, hogy megőrizze a hely építészeti értékeit és autentikusságát, miközben modern elemekkel alakítja azt élővé és aktuálissá. Az ideiglenes étterem és bár ehhez az élményhez járul hozzá: a tér kortárs jelentésrétegekkel bővül baráti találkozások új központjaként.

A restaurálandó homlokzatok ősi romokra emlékeztető légkört keltenek. Ezekkel szemben éles kontrasztot képeznek a fényvisszaverő fóliafüggönyök, amelyek a felújítások indusztriális hangulatán túl a fesztiválok esztétikáját hordozzák magukban.

Mivel az étlap sztárjai osztrigás fogások, az enteriőr inspirációjában Aquitánia, az osztrigák otthonaként számon tartott észak-francia régió is kiemelt szerepet kapott. A fehér homokkal borított talaj és a Finn-öbölből hozatott náddekoráció teszi könnyeddé és otthonossá az udvar történelmi ünnepélyességét és rusztikusságát.

Da Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Frame

továbbiak
Nyár, napsütés, szabadstrand | TOP 5
east

Nyár, napsütés, szabadstrand | TOP 5

Május első erősebb napsugarai mindannyiunkban felidézték az elmúlt nyarak szép emlékeit. Reméljük, idén is lehetőségünk nyílik majd újabb élményekkel gazdagodni. A jó idő és a napsütés mellé már csak a kellemes vízparti környezet hiányzik: mai válogatásunkban összegyűjtöttük nektek Kelet-Európa leghívogatóbb szabadstrandjait. Mostar, Öreg híd Bosznia-Hercegovinában találjuk Mostar városát, ahol egy
Dress-coding_01 | Nem kell szégyellni a „páncélt”!
design

Dress-coding_01 | Nem kell szégyellni a „páncélt”!

Hogyan öltözködnek az akadályozottsággal élők? Milyen mindennapi nehézségekkel jár ez számukra? Egyáltalán találunk-e a szempontjaikat figyelembe vevő, befogadó megoldásokat? A fast fashion rendszerében gyártott ruhadarabok sok esetben még az átlagos testalkatú vásárlók számára is kihívást jelentenek, az pedig egy végképp lehetetlen küldetéssel néz szembe, aki speciális igényekkel rendelkezik. A Dress-coding
Aki képregényre rajzolta Puskás Öcsit | Interjú Futaki Attilával
east

Aki képregényre rajzolta Puskás Öcsit | Interjú Futaki Attilával

Békéscsabán nőtt fel, a Disney stúdiójáig jutott: Futaki Attila külföldön csinálta meg a szerencséjét, nemzetközi hírnevet szerzett magának egy olyan területen, ami idehaza még mindig gyerekcipőben jár. Képregényeket rajzol, a legnagyobb külföldi forgatókönyvírókkal dolgozik együtt. Nemrégiben Tallai Gáborral közösen „történelmet írtak”: képregényre álmodták Puskás Öcsi legendás alakját, Magyarországon elsőként. Tallai